Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,881 $

Túlélőket fogad Cristiano Ronaldo szállodája a földrengés sújtotta Marrákesben

A csaknem egymilliós nagyvárosban is súlyos a helyzet.

...svg content...MTI/EPA/JALAL MORCHIDI
Afrika

Bense Róbert

Szerkesztő

Szombatra virradóra a Richter-skála szerinti 6,8-as földrengés rázta meg Marokkót, melynek negyedik legnagyobb városában, Marrákesben is óriási a pusztítás. Az Atlasz-hegység közelében történt földmozgásban több mint ezer ember vesztette életét, több százan megsérültek.

A városban rengetegen maradtak fedél nélkül, az iszonyú pusztítást követően tízezrek próbálnak menedékre találni. Marrákes külvárosában található Cristiano Ronaldo szállodája, melyet most megnyitottak a bajbajutottak előtt. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Mint azt a Marca a Marokkóban ragadt spanyol állampolgárok beszámolói alapján megírta, a Pestana CR7 hotelben igyekeznek minden túlélőt elszállásolni, ám sokaknak már csak a folyosókon jutott hely, ami még mindig sokkal szerencsésebb, mint az utcán éjszakázni.

A négycsillagos, modern luxusszálloda a földrengés előtt szabadtéri úszómedencével, fitneszközponttal, kerttel és terasszal várta a pihenni vágyókat, most azonban a legfontosabb, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akiknek nincs hová menniük.

Al Haouz tartományból jelentették a legtöbb elhunytat és sérültet, több száz épület dőlt össze, magyar áldozatról mindeddig nem érkezett információ a földrengés által érintett helyszínekről.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.

Ilyen repjegyárra számítson, aki repülővel érkezne a nyári futball Európa-bajnokságra

A 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság hatására jelentősen megnőtt a Németországba irányuló repülőjegyek iránti kereslet Magyarországról.