Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,04 Ft
Euró
402,11 Ft
Font
479,22 Ft
Bitcoin
63,815 $

Letartóztattak egy férfit, aki óriási mókuskerékben akart átfutni az Atlanti-óceánon

Elmondása szerint ez élete álma, ezáltal soha nem fogja feladni, bármennyiszer akarják is megállítani.

...svg content...Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy floridai ultramaraton-futó, Reza Ray Baluchi azt tervezte, hogy az Atlanti-óceánon keresztül átfut Londonba, s mindezt egy házi készítésű, bójákkal felszerelt fémszerkezettel akarta megvalósítani – írta meg a 24.hu az USA Today beszámolója alapján.

Mint kiderült, a férfi kimentése öt napba telt, ugyanis a kezdetektől ellenállt. Először azt mondta, van engedélye a hajóra, később viszont már azzal jött, hogy nem találja a papírokat. Majd amikor a partiőrök megközelítették a szerkezetet, Baluchi fenyegetőzni kezdett. Soron kívül Tragédia: elhunyt Sallai Nóra balesetben súlyosan megsérült kisfia

Közölte, hogy van nála egy 12 centi pengéjű kés, és végez magával, ha odamennek hozzá. A hatóságok másnap is megközelítették, akkor azzal riogatott, hogy felrobbantja magát, de a harmadik napon végül beismerte, hogy nincs is nála bomba.

Nem először próbálkozik ezzel

A férfit végül szeptember 1-én szállították a partra, a beszállás akadályoztatása és a kikötőkapitány parancsának megszegése miatt pedig hamarosan bíróság elé kell állnia. Később arról nyilatkozott, hogy jótékony célból indult útnak: hajléktalanokat, tűzoltókat, partiőröket akart megsegíteni.

„Soha nem adom fel az álmomat. Négyszer-ötször is megállíthatnak, de soha nem adom fel”

– mondta. De a portál beszámolójából az is kiderül, nem ez az első eset, hogy Baluchi megpróbálta átszelni az óceánt. 2021-ben is kísérletet tett erre, 2014-ben pedig egy buboréklabdával akarta véghez vinni a dolgot, de akkor is ki kellett őt menteni.

Sikeres extrém futásait illetően azt emelték ki, amikor 2007-ben körbefutotta az Egyesült Államokat, s ezzel pénzt gyűjtött egy denveri gyermekkórház számára. Megjegyezték, a 2001. szeptember 11-i terrortámadás után egy évvel letartóztatták, mert illegálisan próbált belépni az USA-ba. Végül szabadlábra helyezték, miután meggyőzte a bírót, hogy ő csak Los Angelesből New Yorkba akar futni a terrortámadásra való megemlékezésként.

Mentelmi jog: Deutsch Tamás bemutatta a Magyar Péterről készült videofelvételeket

A Fidesz vezető politikusa bemutatta azokat a videós felvételeket, melyeket minden képviselő megkapott az Európa Parlamentben.