Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,071 $

Európai adatközpont nyitásával oszlatná a kémkedéssel kapcsolatos aggályokat a TikTok

Az ehhez vezető első lépést már meg is tette a kínai tulajdonú vállalat.

...svg content...Fotó: Unsplash/Solen Feyissa
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Több ország is komoly aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kínai tulajdonú népszerű platform felhasználói adatokat gyűjt Európában és az Egyesült Államokban, vagyis kémkedést hajt végre. Ezt a vállalat végig tagadta, most pedig konkrét lépésekkel igyekeznek eloszlatni az ezzel kapcsolatos aggályokat.

A kínai vállalat épp ezért európai adatközpontok nyitása mellett döntött, az első pedig már meg is nyílt Dublinban, írja a cég keddi sajtóközleményében, amelyben megjegyzik, hogy az európai Tiktok-felhasználók adatait a szintén európai NCC Group nevű biztonsági cég fogja kezelni és tárolni. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A közleményből kiderül, hogy összesen három adatközpont megnyitását tervezik Európában, amitől azt remélik, hogy valamelyest enyhíti az európai döntéshozók kémkedéssel kapcsolatos félelmeit.

A világ egyik legnépszerűbb közösségi oldalává váló Tiktokot a kínai Bytedance alapította, amely tagadja, hogy a kínai kormány utasításai szerint cselekedne, egyben jelezte, hogy továbbra is megosztanak minden szükséges információt az illetékes hatóságokkal.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.