Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,291 $

700 tűzoltó küzd Görögországban, hogy megfékezzék a hatalmas erdőtüzet (videó)

Egyszerre küzd az ország erdőtüzekkel és özönvízszerű esőzésekkel, melyek az ország egyes területein áradásokkal fenyegetik.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/Dimitrisz Alexudisz
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera jelentése szerint a Görögország északkeleti részén két hét alatt hatalmas erdőségeket elpusztító erdőtüzet mostanra sikerült megfékezni, ugyanakkor jelenleg is 700 tűzoltó munkálkodik azon, hogy megfékezze a még mindig tomboló lángokat.

A hatóságok a tűzvészen felül arra is figyelmeztették a lakosságot, hogy az ország egyes részeit árvízveszély fenyegeti az éjszakára és keddre előre jelzett heves esőzések miatt, melyek különösen a tűzvész sújtotta területeket veszélyeztethetik.

A hétvége folyamán a hatóságok erősítést küldtek a Törökországgal határos Evros régióban égő erdőtűz elleni küzdelem jegyében. A lángok eddig 20 ember életét követelték, akik vélhetően illegálisan lépték át az ország határait.

Vaszilisz Kikilíasz görög polgári védelmi miniszter megosztotta:

„Jelenleg nincs aktív front az Evros térségében. Továbbra is készenlétben vagyunk, és a harc nyilvánvalóan folytatódik.”

A tűz még augusztus 19-én tört ki az északkeleti Alexandroupolis városa közelében, s más kisebb tüzekkel egyesülve egy hatalmas erdőtűzként pusztított: a hivatalos adatok szerint vasárnapig több mint 93 ezer hektárnyi területet emésztett fel a tűz az országban.