Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,54 Ft
Euró
386,90 Ft
Font
450,13 Ft
Bitcoin
62,674 $

Észak-Korea nem hajlandó leállni, újabb rakétákat lőtt ki

Újabb rakétakilövéseket hajtott végre Észak-Korea, ami válasz Dél-Korea és az USA közös hadgyakorlatára.

Fotó: A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2023. augusztus 29-én közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k) látogatást tesz a Phenjan közelében fekvő haditengerészeti központban augusztus 29-én. MTI/EPA/KCNA
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az elmúlt időszakban is több rakétakilövést hajtott végre Észak-Korea, és mindezt illegális módon. Az elzárt ázsiai ország fenyegetésnek veszi a hozzá közel lévő hadgyakorlatokat, melyek szerintük egy invázió próbája.

Az USA, Dél-Korea és Japán hiába szólítja fel rendszeresen Észak-Koreát, álljon le az illegális tevékenységével, még csak kommunikálni sem kommunikálnak egymással. Kim Dzsongun még több, és még erősebb fegyvereket akar, és atomhatalomként tekint magukra.

A dél-koreai hadsereg beszámolója szerint Észak-Korea nemrég cirkálórakétákat lőtt ki a Koreai-félsziget nyugati partjainál található tenger felé. Tette ezt akkor, amikor Dél-Korea és az USA befejezte a közös hadgyakorlatát a Koreai-félszigeten.

Észak-Korea nem áll le

A szombat reggeli kilövések alig néhány nappal azt követően zajlottak le, hogy Észak-Korea két ballisztikus rakétát indított el a keleti partjainál lévő vizekre, amivel egy taktikai nukleáris csapást szimuláltak.

A dél-koreai vezérkari főnökök azt mondták, Dél-Korea figyelemmel kíséri a helyzetet, és teljes készenléti állapotban vannak, szorosan együttműködve az USA-val. Észak-Korea hamarosan újabb kísérletet tesz a kémműholdja felbocsátására, miután az első két kísérlete kudarcot vallott.

Mint arról az Al Jazeera is beszámolt, annak ellenére, hogy az ENSZ határozatai megtiltották Észak-Koreának, hogy bármilyen hatótávolságú ballisztikus rakétákat indítson és teszteljen, Phenjan 2022-ben soha nem látott számú rakétát lőtt ki, és úgy fest, 2023-ban is ugyanennyi vagy még több rakétát fog tesztelni.

Megvalósul Vitézy kívánsága, élőben vitázhat Karácsonnyal a Partizánban

Vitézy Dávid és Karácsony Gergely élő adásban feszülhet egymásnak, ami az elmúlt időszak egyik legnézettebb műsora lehet, míg Szentkirályi Alexandra valószínűleg nem lesz ott.

Április óta nem találnak egy 16 éves pécsi lányt

A 16 éves pécsi lány még április közepe előtt tűnt el, azóta sem tudni, hogy hol tartózkodik jelenleg, és mit csinál.

Keretet hirdet Marco Rossi, élőben adja a tv

Élőben közvetíti a televízió Marco Rossi kerethirdetését az Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésre.