Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,03 Ft
Euró
396,77 Ft
Font
468,75 Ft
Bitcoin
61,896 $

Csaknem egymillió diáknak kezdődik meg az iskola a héten

Pénteken becsengetnek, nem változott jelentősen a diákok száma.

...svg content...Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Szeptember elsején megkezdődik a tanítás az alap- és középfokú oktatási intézményekben, a diákok számára azonban egyből jön is az első hétvége. Mintegy 960 ezren ülnek be a padokba pénteken.

Ez a szám a korábbi évekhez hasonló, az általános iskolások pár ezerrel kevesebben vannak, ám így is 720 ezren kezdik meg az évet, míg a középiskolákban 240 ezren tanulnak – ez néhány ezerrel több, mint tavaly ilyenkor. Soron kívül Gyurcsány Ferenc bejelentette, nem mond le

Hosszabb lesz a téli szünet, rövidebb a nyári

Az általános iskolák, a gimnáziumok és a szakközépiskolák tanulói számára egy héttel hosszabb lesz idén a téli szünet, a nyári pedig ugyanennyivel rövidebb. A Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke, Gosztonyi Gábor ennek kapcsán úgy vélekedett, hogy a fűtési költségeket ezzel a családokra hárítják.

Gosztonyi a nyári szünet későbbre tolásával sem értett egyet: „Magyarországon június második felében már nagyon ritka az, amikor nem éri el a 25-30 fokot a hőmérséklet, és azért az iskolák jelentős része panel iskola, óriási nagy ablakokkal, ezek üvegházhatást produkálva sokkal inkább felmelegszenek, és itt ha összeadódik az, hogy elviselhetetlenül meleg is van, és már a tanév vége van, tehát a diákok is fáradtak, teljesen fölösleges az utolsó hetet tanítással tölteni” – mondta az Inforádiónak.

Kifogásolta továbbá, hogy a státusztörvényt ugyan életbe léptették, a végrehajtással kapcsolatos rendelet továbbra sem jelent meg, enélkül pedig úgy véli, hogy nem lehet alkalmazni a jogszabályt – írja az Infostart.

Agyi implantátum segíthet az epilepsziásokon, ígéretes eredményeket értek el

Csaknem 80 százalékkal csökkentheti a betegség tüneteit, azoknál is, akik eddig nem reagáltak a kezelésekre.