Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,54 Ft
Euró
386,90 Ft
Font
450,13 Ft
Bitcoin
62,674 $

Több fontos változásra is számítani lehet a napelemes rendszereknél

Erről Lantos Csaba energiaügyi miniszter beszélt bővebben, mégpedig a kormány új YouTube-videójában.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Lantos Csaba energiaügyi miniszter a kormány YouTube-csatornájára feltöltött videóban beszélt a napelemes rendszert érintő változásokról. Elsőként elmondta, a korábban feltelepített napelemes rendszerek esetében a feltelepítéstől számított 10 évig nem éves szaldó elszámolás, hanem havi szaldó elszámolás lesz január 1-jétől, aki viszont újonnan telepít napelemes rendszert, annak bruttó elszámolása lesz.

Majd arról is beszámolt, hogy a kormány szeptemberben közzéteszi, hol lehet Magyarországon újra napelemeket a háztetőkre telepíteni. Hozzátette, érvényben volt egy korlátozás, mivel a napelempark nagyon gyorsan növekedett hazánkban, illetve úgy tűnt, a hálózat nem mindenhol képes ezzel lépést tartani, viszont azóta számos fejlesztést végrehajtottak. Soron kívül Ennyibe kerülnek a jegyek a magyar válogatott utolsó felkészülési meccsére

Szenyán Endre, az A1 Solar Kft. ügyvezetője azt gondolja, a szabályozói környezet olyan gyorsan változik a napelemes iparágban, hogy a piaci szereplők csak kapkodják a fejüket. Elmondása szerint nagyon sok alvállalkozó volt kénytelen bezárni, külföldre menni vagy egy másik szakmában folytatni tovább.

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnöke, Kiss Ernő szerint semmi nem indokolta azt a kormányzati lépést, hogy általános tiltást vezessenek be a visszatáplálásra. Kiemelte, a szakma egyértelműen úgy látja, hogy ez politikai döntés volt – írta az Index.

„A magyar villamosenergia-hálózat állapota nem indokolta ezt a lépést. Valóban találhatóak az országban olyan területek, ahol ez szükséges volt, de korábban is a szakemberek döntötték el, hogy hol lehet csatlakozni a hálózatra”

– nyilatkozta korábban.

Megvalósul Vitézy kívánsága, élőben vitázhat Karácsonnyal a Partizánban

Vitézy Dávid és Karácsony Gergely élő adásban feszülhet egymásnak, ami az elmúlt időszak egyik legnézettebb műsora lehet, míg Szentkirályi Alexandra valószínűleg nem lesz ott.

Két motorbaleset is történt kedd reggel Csepelen, szinte ugyanott

Csepelen történt legutóbb motoros baleset Budapesten, ráadásul kettő is, szinte ugyanazon a helyen.

Videó a hatalmas összedőlt amerikai híd felrobbantásáról Baltimore-ból

Az USA hadserege hajtotta végre a robbantást, mert ez volta legegyszerűbb módja annak, hogy eltakarítsák az útból az összedőlt hidat Baltimore-ban.