Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,244 $

Tovább gyűrűzik a női vb-döntő kéretlen csókja körüli botrány

Jenni Hermoso és ügynöksége szeretné, ha többet nem fordulna elő ilyesmi.

...svg content...MTI/EPA/Juan Carlos Hidalgo
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Mint arról korábban beszámoltunk, Luis Rubiales, a spanyol szövetség elnöke saját bevallása szerint érzelmeitől elragadtatva szájon csókolta a válogatott gólrekorderét, Jenni Hermosót a győztes vb-döntőt követő ünnepségen.

Rubiales először leidiótázta a kritikusait, majd később bocsánatot kért. Hermoso pedig ugyan eleinte még óvatosan kommentálta a roppant kellemetlen jelenetet, később már határozott fellépést követelt Rubiales „elfogadhatatlan viselkedése” miatt – számolt be róla a 90min.com. Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

„Azon dolgozunk, hogy a látottakhoz hasonló cselekedetek soha ne maradjanak büntetlenül, hogy szankcionálják őket, és hogy a példamutató intézkedéseket hozzanak a női labdarúgók védelme érdekében az elfogadhatatlannak tartott cselekedetekkel szemben” – közölte Hermoso az ügynökségével közösen.

A FIFPRO, a játékosok világszervezete, amely világszerte több mint 65 000 játékost képvisel, nyilvánosan támogatta Hermoso felhívását, és felszólította a FIFA-t, hogy vizsgálja ki Rubiales ügyét.

„Mélységesen sajnálatos, hogy a spanyol válogatott játékosai számára egy ilyen különleges pillanatot, amely a globális közönség előtt zajlik, beárnyékolja egy olyan személy helytelen viselkedése, aki ilyen nagy felelősséggel járó szerepet tölt be” – áll a közleményükben.

Rubiales tettét Spanyolország Esélyegyenlőségi minisztere is élesen kritizálta, Irene Montero szerint „ez a szexuális erőszak egy olyan formája, amelyet a nők nap mint nap elszenvednek, és amely eddig láthatatlan volt, és amit nem tekinthetünk normálisnak.”

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.