Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,50 Ft
Euró
386,92 Ft
Font
450,15 Ft
Bitcoin
62,558 $

Az év egészében dinamikus maradt a fizetések növekedése

Nagy Márton arról is beszélt, hogy az év egészében dinamikus maradt a fizetések növekedése.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) Serdar Berdimuhamedow türkmén államfővel (j4) folytat megbeszélést a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 20-án. A kormányfő mellett Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter (b3). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

A KSH adatai szerint 2023 júniusában 566 800 forintra emelkedett a bruttó átlagkereset, így egy év alatt 78 ezer forinttal, azaz 16,0  százalékkal nőtt az átlagbér. Ezzel a dollárbaloldal kormányzásához képest gyakorlatilag már a minimálbér, a garantált bérminimum és az átlagbér is megháromszorozódott – kommentálta a legfrisseb adatokat csütörtöki közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

Kiemelte: „az év egészében dinamikus maradt a fizetések növekedése, miközben történelmi mélypontra csökkent a regisztrált álláskeresők és 4,8 millió fő közelébe emelkedett a foglalkoztatottak száma”. A miniszter hozzátette, hogy a kormány hatékonyan küzd a szankciós infláció ellen, többek közt a 15 százalékra emelt kötelező akciózás és az online árfigyelő letörték és harmadával csökkentették az inflációt, ami októberben egy számjegyűre olvadhat. Soron kívül Ennyibe kerülnek a jegyek a magyar válogatott utolsó felkészülési meccsére

Ennek eredményeképpen „júliusban megállhat a reálbércsökkenés, a fizetések vásárlóereje pedig augusztustól újra növekedhet, ezáltal a bérek 2023-ban összességében megőrizhetik reálértéküket. Így a jövőben újra lehetőség nyílik a korábbi években megszokott, éves szinten átlagosan 5 százalék feletti reálbér-növekedési ütem visszaállítására” – fogalmazott a miniszter.

Nagy Márton rávilágított, hogy a családok és a munkahelyek megvédése érdekében szükségszerű és nemzetgazdasági érdek is a bérek vásárlóerejének megőrzése, majd dinamikus növelése; a fogyasztást ugyanis csak így lehet bővíteni, ami elengedhetetlen feltétele a gazdasági növekedés gyors visszapattanásának.

(MTI)

Megvalósul Vitézy kívánsága, élőben vitázhat Karácsonnyal a Partizánban

Vitézy Dávid és Karácsony Gergely élő adásban feszülhet egymásnak, ami az elmúlt időszak egyik legnézettebb műsora lehet, míg Szentkirályi Alexandra valószínűleg nem lesz ott.

Április óta nem találnak egy 16 éves pécsi lányt

A 16 éves pécsi lány még április közepe előtt tűnt el, azóta sem tudni, hogy hol tartózkodik jelenleg, és mit csinál.

Keretet hirdet Marco Rossi, élőben adja a tv

Élőben közvetíti a televízió Marco Rossi kerethirdetését az Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésre.