Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,02 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,01 Ft
Bitcoin
65,964 $

Észak-Korea második kísérlete is kudarcba fulladt kémműholdja kilövésével

Hiába a második kísérlet, az elsőhöz hasonlóan kudarcba fulladt a kémműhold kilövése, de Észak-Korea nem adja fel.

...svg content...Fotó: Unsplash/Micha Brändli
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

Észak-Korea egy katonai kémműholdat igyekszik pályára állítani, de a második kilövés is kudarccal végződött. Korábban beszámoltunk arról, hogy az elzárt ázsiai ország rövidesen ismét nekifut a kísérletnek, hónapokkal az első kísérlet után.

Csütörtök kora reggel került sor a második kilövésre, de a műholdat szállító rakétával ismét problémák adódtak. Erről Észak-Korea számolt be, hozzátéve, hogy októberben ismét meg fogják próbálni a kilövést. Soron kívül 3 óra 40 percig tartott Robert Fico operációja, mélyaltatásban van

A KCNA azt írja, a rakéta első és második fázisa rendben volt, de a harmadik során gondok adódtak. A vészhelyzeti robbanórendszer hibája okozta a problémát, így a kilövés összességében sikertelen volt.

Észak-Korea nem adja fel

A dél-koreai hadsereg hajnali 3 óra 50 perckor észlelte a kilövést, majd körülbelül 10 perccel később Okinawa lakosai vészjelzést kaptak, és azt tanácsolták nekik, húzódjanak fedezékbe. A jelzést körülbelül 20 perccel később feloldották – írja az Al Jazeera.

Az NHK japán műsorszolgáltató szerint a törmelékek egy része a Csendes-óceánban, a Fülöp-szigetek közelében landolhatott. Az első kísérletet követően Japán a begyűjtött alkatrészek vizsgálata alatt megállapította, a szerkezet katonai szinten nem mérvadó.

Az első, májusi kilövés kapcsán Észak-Korea azt mondta, ez a legsúlyosabb kudarcot, és ígéretet tettek arra, hogy újra fognak próbálkozni. Ez most megtörtént, és a kudarc ezúttal sem maradt el.

Dél-Korea, Japán és az USA is elítéli a kilövést, szerintük Észak-Korea ezzel ENSZ-határozatokat sért meg. A legutóbbi kilövésre napokkal azután került sor, hogy Dél-Korea, Japán és az Egyesült Államok vezetői Washingtonban találkoztak, miközben az amerikai és a dél-koreai erők az éves szinten megrendezésre kerülő Ulchi Freedom Shield néven futó hadgyakorlatot tartanak. Észak-Korea szerint ezek a gyakorlatok nem szólnak másról, mint egy háborús próbáról.

Drámai módon győzte le a Paks a Ferencvárost a Magyar Kupa döntőjében

Igazi kupadöntős hangulat fogadta a Ferencvárost és a Paksot a Puskás Arénában, ahol rengetegen voltak kíváncsiak a Magyar Kupa döntőjére.

3 óra 40 percig tartott Robert Fico operációja, mélyaltatásban van

Húsz perc híján négy órán át tartott Robert Fico operációja az ellene elkövetett merénylet miatt, és most már csak a szervezetén múlik, hogyan sikerül megküzdeni a sérüléseivel.

Nem is gondolnánk, de ezek a dolgok hátráltathatják a fogyást

Ha észben tartunk néhány dolgot, és nem leszünk túl szigorúak magunkkal szemben, sikeres lehet a diétánk. Ehhez csak kitartás kell, illetve az, hogy megértsük, a nagy változásokhoz idő kell.