Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,98 Ft
Euró
385,79 Ft
Font
451,48 Ft
Bitcoin
68,194 $

Továbbra is felnőtteknek való reklámokkal bombázza a gyerekeket a YouTube

Már 2019-ben megígérték, hogy felhagynak ezzel a gyakorlattal.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

Az Adalytics szerint a YouTube továbbra is felnőtt reklámokat tesz azon videók alá, melyek kiskorúak számára készültek. A Google tulajdonában lévő vállalat 2019-ben ígéretet tett arra, hogy az ilyen típusú tartalmakon nem lesznek láthatók hasonló hirdetések.

A hirdetésminőséggel és azok átláthatóságával foglalkozó cég azonban kiemelte, hogy a YouTube a mai napig reklámokat jelenít meg azokon csatornákon, melyek kifejezetten gyerekeknek szóló tartalmakat tesznek közzé. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Mint állítják, ezek a reklámkampányok személyre szabottak, és arra ösztönzik a közönséget – jelen esetben a kiskorúakat, hogy „felnőtt” termékeket vásároljanak – számolt be róla a Cybernews.

Az adatgyűjtéssel kapcsolatosan is vannak aggályok

A YouTube részéről 4 évvel ezelőtt közölték, hogy a videómegosztó „a gyerekeknek készült tartalmakhoz kapcsolatos adatgyűjtést és -felhasználást a szolgáltatás támogatásához szükséges mértékre korlátozza”.

Úgy látszik azonban, hogy ez nem volt elegendő lépés, ugyanis a jelentés szerint a reklámokra kattintó nézőktől több tucat nagy, úgynevezett „adatbróker” cég kap metaadatokat.