Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,94 Ft
Euró
387,50 Ft
Font
451,72 Ft
Bitcoin
65,567 $

Kiderült, milyen változások történtek a magyarok utazási szokásait illetően

Az úti célok tekintetében kisebb átrendeződések történtek, de az utazási módok, a szállodabesorolások, illetve az ellátás mértékének igénye is jelentősen megváltozott.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Napi.hu írta meg, miszerint az Invia.hu összefoglalójából kiderül, az idei nyár során milyen változások történtek a magyarok utazási szokásait illetően: elsőként a legnépszerűbb úti célokra tértek ki, kiemelve, hogy 2022-höz képest 2023-ban közel kétszer annyian választották Törökországot (főként Side, Alanya és Belek volt népszerű).

De az is kiderült, hogy a Görögországba utazók aránya negyedével nőtt a tavalyihoz képest. A 3 legnépszerűbb sziget (Kréta, Korfu és Zakynthos) közül pedig Korfu népszerűsége nőtt a legnagyobbat, mivel háromszor annyi utas választotta ezt a szigetet idén 2022 nyarához viszonyítva.

Hozzátették, Egyiptom, a Kanári-szigetek és Tunézia versenyeztek egymással. De arra is kitértek, hogy az első 5 helyezettbe 2023-ban nem került be Ciprus, Spanyolország pedig kevesebb utast csábított az idén nyaralásra, mint tavaly.

Sokkal többen választották a hosszabb kikapcsolódást

Mindemellett a nyaralások időtartama terén is komoly átrendeződés történt: csökkent a rövidebb, és többszörösére nőtt a 9-, 7- és 16 napos üdüléseket választók száma. Az önellátást választók száma pedig több mint 40%-kal csökkent a 2022-es évhez képest, miközben az Ultra All Inclusive ellátást kérők száma ugyanebben az időtartományban szinte megduplázódott.

Továbbá a preferált szállodák besorolásában a 3* negyedével csökkent, a 4* közel kétszeresére nőtt, a választott utazási módoknál pedig csökkent a buszos utakat választók száma és ezzel arányosan nőtt a repülős utakat választóké (-43,3% és +43,6% a változás).

Végül arra is felhívták a figyelmet, hogy a Törökországba, Egyiptomba, Görögországba, Tunéziába és Ciprus szigetére foglalt utazások száma is magasabb a tavaly őszinél. Ezzel párhuzamosan pedig már érkeznek az őszi városlátogatások, a sportutak, az egzotikus utazások iránt érdeklődők, valamint már a szilvesztert valamilyen nyárias, meleg szigeten eltölteni tervezők.

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .

Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

Orbán Viktor magyar miniszterelnök péntek reggel élő interjút ad a Kossuth Rádió vendégeként, minden bizonnyal a Robert Fico ellen elkövetett merénylet lesz az egyik fő téma.