Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Lekapart félezer sorsjegyet, majd a lottózó bevételét is megdézsmálta egy nő

Olcsón megúszhatja a felfüggesztettel az elkövető.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

1,5 millió forintot sikkasztott egy lottózóban dolgozó nő, aki anyagi nehézségeivel magyarázta tettét. Az elkövető 573 darab sorsjegyet kapart le anélkül, hogy azokat kifizette volna – számolt be róla honlapján az Ügyészség.

Mint kiderült, a nő 2021 decembere és 2022 májusa között mintegy 1.120.000 forint értékben tulajdonított el sorsjegyeket, a nyeretleneket pedig megtartotta, azokat a leltárban meglévőként tüntette fel. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Abban bízott, hogy ezzel nagyobb összegű nyereményhez juthat, abból pedig rendezni tudja az okozott hiányt. Ez azonban nem jött össze, ezért még a lottózó bevételéhez is hozzányúlt, további 300 ezer forinttal megkárosítva munkáltatóját.

Az okozott kár így megközelítette a 1,5 millió forintot, amit azóta már megtérített, a hatóságokkal pedig végig együttműködő volt, miután kiderült a bűncselekmény. A vádemelést azonban így sem kerülheti el az asszony.

A Fonyódi Járásbíróságon felfüggesztett börtönbüntetésre tettek indítványt, a vádlott által okozott bűncselekmény büntetési tétele ugyanakkor meglehetősen magas, akár 5 évet is kaphatott volna.