Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,15 Ft
Euró
385,99 Ft
Font
451,62 Ft
Bitcoin
70,838 $

Csalók próbálnak bankkártya-adatokat lopni a Vodafone nevében

A szolgáltató figyelmeztetett, csalók próbálnak érzékeny adatokat lopni a Vodafone nevében.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Vodafone Hungary Facebook-oldalán figyelmeztetett, hogy az elmúlt napokban többen jelezték, hogy csalók a Vodafone nevével visszaélve próbálnak személyes- és bankkártya adatokat lopni.

A gyanútlan felhasználók egy SMS-t kapnak, ami az állítólagos Vodafone Pontprogram egyenlegükről tájékoztatja őket, az üzenet végén pedig egy link látható. A csalók megakadályozására a Vodafone megosztott pár hasznos információt: Soron kívül Halálos verőcei hajóbaleset: így emelték ki a roncsot a Dunából (videó)

„Fontos tudnod:

ezek az SMS-ek nem a Vodafone-tól érkeznek, a Vodafone semmilyen Pontprogrammal nem rendelkezik,

az SMS végén található linket semmi esetre se nyisd meg, a csalók egy, a Vodafone weboldalához nagyon hasonló oldalon próbálnak személyes- és bankkártya adatokat begyűjteni,

ha az SMS-ben szereplő linkre kattintva megadtad bankkártya adataidat, érdemes a kártyádat számlavezető bankodnál mihamarabb letiltatni, mert az ellopott adatokkal a csalók bármikor visszaélhetnek.

Kérjük, fokozottan ügyelj az ismeretlen telefonszámokról érkező üzenetekre, és az ezekben található linkekre csak többszörös és fokozott ellenőrzést követően kattints!”

Publicus: Karácsony Gergely magabiztosan vezet

A főpolgármester akkor is győzne, ha Szentkirályi Alexandra vagy Vitézy Dávid visszalép egymás javára.