Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,52 Ft
Euró
385,59 Ft
Font
448,66 Ft
Bitcoin
61,395 $

Tajvanban is pusztító erővel csapott le az eső

Európában is komoly gondokat okoznak az esőzések, addig Ázsiában egy tájfunnal kell harcolniuk a lakosságnak.

Fotó: EPA/FRANCIS R. MALASIG
Ázsia

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Khanun névre keresztelt tájfun miatt heves esőzések csaptak le Tajvan hegyvidéki területeire. Ezzel áradásokat és földcsuszamlásokat okoztak, melyek hatására egyes utak járhatatlanná váltak, és emberek százai kerültek bajba.

A hatóságok folyamatosan azon dolgoznak, hogy helyre tudják állítani a közlekedést, de a körülmények nem egyszerűek. Renai-ban például több mint 1 méter csapadék esett, ami utakat tett tönkre, valamint földcsuszamlásokat és sárcsuszamlásokat idézett elő. Soron kívül Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

A fentebb említett területen a földcsuszamlások például egy benzinkutat is maguk alá temettek, míg a víz egy közeli autópályát öntött el, elvágva ezzel a hegyvidéki terület kulcsfontosságú kapcsolatát a közlekedéssel.

A CNA azt írja, két ember tűnt el Tajvanban az áradások miatt, és több mint 460-an vannak nehéz helyzetben, főként a hegyvidéki területeken. Áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés, míg a kormány minden szükséges erőforrást biztosít a helyzet megoldása érdekében.

Az előrejelzések alapján a heves esőzések a hétvégén is folytatódni fognak, ugyanakkor mérsékeltebb szinten, addig a hatóságok továbbra is földcsuszamlások miatt adtak ki figyelmeztetést a hegyvidéki Közép- és Dél-Tajvanra.

Saját, úttörő módszerrel győzte le gyógyíthatatlan agydaganatát egy ausztrál orvos

Saját maga által megalkotott kezeléssel sikerült legyőznie a legyőzhetetlennek hitt betegséget.

Mourinho szavaival készül a Paks elleni kupadöntőre Sztankovics

A Ferencváros edzője azon szerencsések közé tartozik, akik együtt dolgozhattak José Mourinhóval, és a portugál fontos játékosként tekintett rá.

Nagy erőkkel keres a rendőrség egy eltűnt 14 éves budapesti lányt

A lány kedden hajnalban távozott otthonából, azóta sem adott magáról életjelet. A rendőrök nagy erőkkel keresik.