Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,02 Ft
Euró
400,98 Ft
Font
478,99 Ft
Bitcoin
59,483 $

Starbucks kávézóhoz köthető a legújabb koronavírus-fertőzési gócpont

Legalább 66 COVID-19 esetet azonosítottak az egyik Starbucks kávézóban a dél-koreai Padzsu városában – számolt be róla a Koreai Járványügyi és Járványmegelőzési Központ (KCDC) kedd délelőtt.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Legalább 66 COVID-19 esetet azonosítottak az egyik Starbucks kávézóban a dél-koreai Padzsu városában – számolt be róla a Koreai Járványügyi és Járványmegelőzési Központ (KCDC) kedd délelőtt.

Az egészségügyi hatóságok elmondták, valószínűleg azok kapták el a betegséget, akik nem viseltek magukon maszkot, de hozzájárult a fertőzések elterjedéséhez az a tény is, hogy a helyiség szellőztetését rendkívül gyenge módon oldották meg. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a verőfényes napsütést a hétvégén

A 66 páciens közül 27-en tartózkodtak a kávézóban, 37-en pedig az ő közeli kontaktusaik voltak, míg másik négy ember az első beteghez köthető – olvasható a KCDC sajtóközleményében.

„Az eset tanulsága az, hogy a maszkviselésnek igenis komoly jelentősége van azok számára, akik az éttermekben vagy a kávézókban dolgoznak vagy azok vendégeinek számítanak. Az alkalmazottak vannak kitéve a legnagyobb kockázatoknak, hiszen ők töltik el a legtöbb időt egy helyre zárva a potenciális vírushordozókkal, mégsem találtunk egyetlen beteget sem köztük, mivel arcvédőket használtak.”

mondta Kvon Dzsunvuk, a KCDC szóvivője.

A KCDC elárulta, hogy a gócpont első regisztrált páciense nagyjából két órán keresztül üldögélt a Starbucksban, miközben maszk nélkül beszélgetett a barátaival.

A legfrissebb adatok alapján Dél-Koreában nemcsak a kávézókkal, hanem a templomokkal és a helyi szektákkal is meggyűlt a bajuk, ugyanis egyetlen egyházközösséggel több mint 900 koronavírus-esetet hoztak összefüggésbe, amivel berobbanthatták a második hullámot a távol-keleti országban.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/igeretes-hirek-japanbol-csokkent-a-koronavirus-jarvany-intenzitasa/

Vitézy Dávid szerint maga Lázár János rúgta ki a MÁV-HÉV vezért

Vitézy Dávid hamar reagált a MÁV-HÉV vezérigazgatójának kirúgására, aminek híre gyorsan bejárta a magyar sajtót.