18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,103 $

Több mint 30 év után oldott meg egy gyilkossági ügyet az észak-kaliforniai rendőrség

Az ügyben nyomozó rendőrök nem adták fel a reményt, a technológia segítségével pedig most rábukkantak egy 1991-es gyilkosság elkövetőjére.

...svg content...Fotó: Unsplash
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A CBS News jelentése szerint az észak-kaliforniai rendőrség a közösségi médiában jelentette be, hogy több mint három évtizeddel a történtek után megoldottak egy megoldhatatlannak tűnő gyilkossági ügyet.

Vicki Johnsont 1991. január 3-án gyilkolták meg Seaside-ban. A nő holttestét egy játszótér közelében találták meg a város Sabado Park negyedében, miután megfojtották és felgyújtották. Seaside-i tűzoltóság és rendőrség egy hétfőn megosztott Facebook-bejegyzésben megjegyezte: Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„Ms. Johnson halála sokkolta a Seaside-i közösséget a brutalitás részletei miatt. Az ügy évtizedekig megoldatlan maradt, és Seaside-ban egy erőszakos és nem biztonságos közösség hírét keltette.”

A bejegyzésben hozzátették, Johnson ügye „egy volt a sok közül”, amelyet a Monterey Megyei Kerületi Ügyészség újra megnyitott, amikor elindította a megoldatlan ügyekkel foglalkozó munkacsoportját: a hatóságoknak a munkacsoport segítségével sikerült azonosítania egy gyanúsítottat a gyilkossággal összefüggésben.

A nyomozók ugyanis további bizonyítékokat nyújtottak be a kaliforniai igazságügyi minisztériumnak DNS-vizsgálatra: a Johnson körméről vett minta alapján a hatóságok azonosították a feltételezett gyilkosát, Frank Lewis McClure-t. Felelősségre vonni azonban már nem tudják, mert a férfi 2021-ben, 77 éves korában meghalt.

A Facebookon közzétett bejegyzésben a rendőrség megosztotta:

„McClure jelentős DNS-t hagyott Ms. Johnsons körmei alatt, ami csakis abból eredhet, hogy Ms. Johnson erőteljesen küzdött az életéért. A gyilkosság indítéka még mindig tisztázatlan. Azt tudjuk, hogy McClure-nak erőszakos múltja volt a halála előtt.”

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.