Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

A svéd miniszterelnök szerint a Korán-égetések nagy veszélyt jelentenek az országra

A svéd miniszterelnök rámutatott, a közelmúltbeli Korán-égetések nyomán egyrészt egyre súlyosabb diplomáciai válság csúcsosodik ki, másrészt pedig egyre több fenyegetést kap az ország.

...svg content...Fotó: EPA/STEFAN JERREVANG
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Guardian jelentése szerint Ulf Kristersson svéd miniszterelnök kijelentette, a közelmúltban történt Korán-égetések nyomán jelentősen megnövekedett a Svédországot fenyegető veszély, miközben a világszerte rengeteg muszlim dühét kiváltó tüntetések miatt egyre súlyosabb a diplomáciai válság is.

Ulf Kristersson egy nappal a svéd parlament előtt történt legutóbbi Korán-égetés után Stockholmban tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, „éjjel-nappal” az ügy megoldásán dolgozik, s párbeszédet folytat a tüntetéseket elítélő kormányokkal. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Rámutatott, Svédországot többféle fenyegetés fenyegeti, többek között Oroszország részéről, mely Stockholm szerint dezinformációval veszi célba, miközben az ország a NATO-csatlakozás végleges ratifikálására vár.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az elmúlt hetekben Svédországban és Dániában is számos tüntetés zajlott, melyek során a Korán másolatait égették el vagy más módon rongálták meg, ami arra késztette a két kormányt, hogy tegyen lépéseket az ügyben.

Kristersson ugyanakkor megjegyezte, nem tervezi a svéd szólásszabadságról szóló törvények megváltoztatását, de a kormány megvizsgálja, hogy a rendőrségnek lehetősége lenne-e megállítani a Korán-égetéseket, ha azok veszélyt jelentenének az ország biztonságára, hasonlóképpen, ahogy azt a dán kormány is teszi.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.