Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,77 Ft
Euró
401,02 Ft
Font
479,32 Ft
Bitcoin
60,384 $

A koronavírus-fertőzésből való felépülés nem garantálja az egész életre szóló védettséget

Tegnap kiderült, hogy egy 33 éves hongkongi férfi kétszer is elkapta a vírust, 142 nappal azután, hogy először megfertőződött.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Tegnap kiderült, hogy egy 33 éves hongkongi férfi kétszer is elkapta a vírust, 142 nappal azután, hogy először megfertőződött.

Ivan Hung, a Hongkongi Egyetem kutatócsapatának tagja kiemelte, lehetséges, hogy az influenzához hasonlóan szezonális, évente változó vakcinákkal kellene támogatni az immunrendszert, hiszen még akkor sem érezhetjük majd magunkat maximálisan védve, ha természetes úton estünk át a betegségen. Soron kívül Azonnali hatállyal távozik a MÁV-HÉV vezére

Jó hír azonban, hogy a második és harmadik fertőzés jóval enyhébb lesz, mint az első, kivéve, ha a páciens idős vagy krónikus betegségben szenved és immunhiányos.

„Még ha természetes módon gyógyultunk fel a fertőzésből, akkor sem leszünk immunizálva egy teljes életre. A vírus nagyon okos, és állandóan mutálódik, ami azt jelenti, hogy azután is szükséges lesz hordani a maszkot, betartani a közösségi távolságtartás szabályait, illetve újra beoltatni magunkat, ha egyszer már felépültünk.”

magyarázta Hung.

Jelenleg több mint 30 koronavírusvakcina-jelölttel végzik az emberi kísérletek első, második vagy harmadik fázisát a WHO legfrissebb adatai alapján, ami eléggé biztató, habár kérdéses, valójában melyik aspiráns érhet célba még év végére.

A hatásos és egyben biztonságos védőoltás kifejlesztéséért óriási nemzetközi verseny zajlik nemcsak azért, hogy több milliárd ember egészségét és életét megmentsék, hanem mert hatalmas pénzösszegek üthetik annak a gyógyszeripari vállalatnak a markát, amelyik leghamarabb elkészíti az ellenszérumot.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/meg-fontosabb-lesz-beadatni-az-influenza-elleni-vedooltast-koronavirus-jarvany-idejen/

Vitézy Dávid szerint maga Lázár János rúgta ki a MÁV-HÉV vezért

Vitézy Dávid hamar reagált a MÁV-HÉV vezérigazgatójának kirúgására, aminek híre gyorsan bejárta a magyar sajtót.