Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,55 Ft
Euró
387,49 Ft
Font
450,68 Ft
Bitcoin
61,183 $

Orbán Viktor kész letörni az inflációt, jönnek az új kötelező akciók

A magyar miniszterelnök továbbra sem enged az inflációnak, azt egyre lejjebb és lejjebb fogja tolni.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban tartott kormányülésen 2023. július 26-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Magyarország miniszterelnöke hosszú hónapokkal ezelőtt határozott célokat fogalmazott meg az infláció kapcsán. A fő cél, hogy az infláció az év végére 10% alá csökkenjen, és az a lehető legkisebb számot mutassa.

A baloldal részéről sokan kételkedtek ebben, de ma már tisztán látszik, hogy nemcsak lehetséges a terv megvalósítása, az még december előtt megtörténhet. A kormány által hozott intézkedések működnek, az infláció pedig csökkenésnek indult. Soron kívül A DK bejelentette, mégis lesz nyilvános vita a köztévén

Emellett számos akciót vezettek be az élelmiszerláncok, akik egymást licitálják túl, így a vevők még jobban járnak. Nagy a harc a vásárolókért, ami csak segíti az infláció csökkenését, és azt, hogy a magyaroknak könnyebb legyen.

Mint általában az lenni szokott, Orbán Viktor vezetésével szerdán kormányülést tartott a kormány. A miniszterelnök határozott üzenetet fogalmazott meg az ülés alatt, miközben a kötelező akciózás mértéke is növekszik.

„Augusztus 1-től 15%-ra emeljük a kötelező akciózás mértékét, és kiterjesztjük további termékekre. A kormány új intézkedéseivel letörjük a háborús inflációt!” – üzent Orbán Viktor a kormányülésről.

Ha most lenne választás, ezek a pártok be sem kerülnének a parlamentbe

Egy friss felmérésből derült ki, mennyire sokat változott egyes pártok támogatottsága.