Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,244 $

Ennyi pénzért keresnek dohánybolti eladókat, érdemes lehet jelentkezni

A legtöbb helyen szakirányú végzettséget, nyelvtudást és tapasztalatot sem kérnek.

...svg content...Fotó: Figyelmeztető felirat egy dohánybolt előtt a pécsi vásárcsarnok épületénél 2020. március 18-án. MTI/Sóki Tamás
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Pénzcentrum arra volt kíváncsi, hogy a Nemzeti Dohányboltokban milyen feltételek mellett lehet munkát vállalni, milyen a különböző trafikok közti bérkülönbség és milyen extra juttatások járnak a munkáltatóknak. A munkaközvetítő portálokon történő keresés során több mint 20 nyitott pozíciót találtak, elsősorban Budapesten, de más megállapításokat is tettek.

Mivel a dohányboltokban 18 éven aluliak nem tartózkodhatnak, a diákmunkások jelentős része ki van zárva ebből a munkakörből, így elsősorban az érettségi után álló fiatalok és/vagy az idősebb korosztály számára lehet érdekes ez a terület. Ám arra is fény derült, hogy a meghirdetett pozíciók túlnyomó része pusztán általános iskolai végzettséget igényel, szakirányú végzettség csak elvétve volt elvárás a találatok között. Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

Ez a szakmai (kereskedelmi) tapasztalat esetében is igaz volt, enélkül is találhat munkát az, akit érdekelne a lehetőség. A nyelvtudás hiánya sem akadály, leszámítva talán bizonyos belvárosi trafikokat, ahol nagyobb a valószínűsége a külföldi vásárlók felbukkanásának, így ezeken a helyeken nem árt az angol alapfok. Mindemellett teljes és részmunkaidős pozíciók is akadnak, főként nappali beosztásban, bár a forgalmasabb csomópontokon éjszakai beosztásra is keresnek munkavállalót.

A feladatok közé többnyire a vásárlók kiszolgálása, értékesítés, a pénztárgép kezelése, árufeltöltés és áruátvétel, illetve az üzlet tisztántartása sorolható, továbbá bizonyos egységekben a lottó terminál kezelése is elvárás (emiatt egy terminálkezelői – lottós – vizsga megléte előnyt jelent). Elvárásként nagyfokú önállóság és teherbírás szerepel, ugyanis a legtöbb esetben egyedül történik a munkavégzés.

Bár a feladatok hasonlóak, a fizetések már kevésbé: bruttó 260 ezer forinttól (főként a részmunkaidős pozícióknál) egészen bruttó 530 ezerig (leginkább azon egységekben, ahol éjszakai munkavégzésről van szó, a szerencsejáték-értékesítő képzés megléte és az 1-3 éves tapasztalat is elvárás) terjednek a bérek, attól függően, hogy mennyire forgalmas az adott egység, vagy éppen melyik napszakban vállal az ember munkát. Mindemellett egyéb juttatásokat, cafeteriát, műszakpótlékot, borravalót, a BKV bérlet költségének megtérítését és decemberi bónuszt (150 ezer forint) is kínáltak egyes helyeken.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.