Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,53 Ft
Euró
386,78 Ft
Font
451,69 Ft
Bitcoin
66,745 $

Reviczky Gábor egyedül jár kemoterápiára: ha végzek, haza is vezetek

Elmondása szerint jól viseli a kezelést, bár aznap kicsit fáradékonyabb szokott lenni, illetve észrevette, hogy ritkul az arcszőrzete.

...svg content...Fotó: A Nemzet Művésze címmel idén kitüntetett Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, az MMA rendes tagja a Pesti Vígadóban 2021. október 22-én. MTI/Cseke Csilla
Style

Koós Alexandra

Szerkesztő

Reviczky Gábor márciusban beszélt arról először, hogy prosztatarákkal küzd, bár akkor még határozottan állította, hogy nem szeretne kemoterápiát. Ezen álláspontja azonban megváltozott, amikor a legutóbbi PET CT-n kiderült, hogy súlyosbodott az állapota: áttétek alakultak ki a szervezetében.

Emiatt első körben hat kemoterápiát írtak ki neki az orvosok, ebből hármon már átesett, valamint egy vérvizsgálatra is sor került. A Blikknek adott nyilatkozatában elmondta, hogy jól viseli a kezelést, bár aznap kicsit fáradékonyabb szokott lenni. Illetve észrevette, hogy az arca jobb oldalán egy ötvenforintos nagyságú foltban elkezdett kopni az arcszőrzete. Soron kívül Megtalálták az iráni elnök lezuhant helikopterét, nincsenek életjelek

„Az orvosok azt mondták, az állapotomhoz képest minden rendben van. Az csak hosszas vizsgálatok során fog kiderülni, hogy a kemoterápia hatásos volt-e. Most megnézték a véremben lévő rákos sejtek szintjét, és ha ez a következő vérvételek során csökken, az jelzi a kezelés sikerességét”

– fogalmazott.

Reviczky Gábor hozzátette, kétféle szert is kap, az egyik maga a kemo, a másik pedig egy nyugtató, erősítő vitaminos keverék. Egyúttal elismerte, nem a legerősebb terápiát kapja, ezért egyedül érkezik az időpontokra.

„Van, akit egy-egy kezelés utána a mosdóba is ki kell kísérni, annyira legyengül, de mivel én nem a legerősebb terápiát kapom, ezért egyedül érkezem autóval, és ha végzek, minden gond nélkül haza is vezetek. Kezdetben várni kellett a soromra, akkor sokat beszélgettem a sorstársakkal, de már időpontra járok, így legfeljebb akkor találkozom betegekkel, amikor kimegyek rágyújtani egy cigarettára”

– mondta a színész, aki állapota ellenére továbbra is fáradhatatlanul dolgozik, folyamatosan forgat, szinkronizál, nem érzi szükségét a pihenőnek.

Egyre több gyermeknek van szüksége komoly segítségre

Az év első négy hónapjában több mint 10 ezer gyermek fordult a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványhoz, közülük 500-an öngyilkossági szándékkal.