Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,02 Ft
Euró
400,98 Ft
Font
478,99 Ft
Bitcoin
59,483 $

Dél-Koreában nagyobb vírusválságra számítanak, mint az első hullámnál: ez történhet

A dél-koreai elnök figyelmeztet, mert szerinte az ország az első hullámnál is rosszabb vírusválsággal néz szembe, ami komoly kihívások elé állíthatja az embereket.

Külföld
Author image

A T-800-as

Szerkesztő

A dél-koreai elnök figyelmeztet, mert szerinte az ország az első hullámnál is rosszabb vírusválsággal néz szembe, ami komoly kihívások elé állíthatja az embereket.

Dél-Korea elnöke, Moon Jae-in egy szöuli eseményen beszélt arról, hogy az országnak milyen vírusválsággal kell szembenéznie, ami sokkal súlyosabbnak tűnik, mint az első hullám volt. Ez pedig aggasztó képet festhet, többek között a gazdaságra is. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a verőfényes napsütést a hétvégén

A CNN beszámolója szerint az elnök úgy fogalmazott, hogy ez egy sokkal súlyosabb vészhelyzet, mint ami a korai napokon volt tapasztalható a koronavírus okozta válság kezdeti szakaszában. A fő problémát az jelenti, hogy Szöul és a nagyvárosi terület lett a terjedés központja, ahol rengetegen élnek.

A vadonatúj amerikai vérplazmás kezelés jelentősen csökkentheti a koronavírus halálozási rátáját

Az elnök hozzátette, máshol sem biztonságos Koreán belül. Ha az egészségügyi tisztviselők nem tudják megfékezni a vírus terjedését, akkor társadalmi távolságtartás szintjét a harmadik riasztási szintre fogják emelni.

Ez pedig azt jelentené, hogy a mindennapi élet gyakorlatilag leáll, a munkahelyek összeomlanak, és egy hatalmas gazdasági csapást kell elviselnie a koreai népnek. Sőt, a hivatalos tájékoztatás szerint még az egészségügyi rendszer is összeomolhat, aminek a következményeit senkinek sem kell magyarázni.

Dél-Koreában sem megy miden zökkenőmentesen a vírus terjedésének megakadályozása területén, mert vannak, akik nem a helyes módon járnak el, vagy egyszerűen megtagadják az egészségügyi erőfeszítésekre irányuló együttműködéséket.

Dél-Korea legutóbbi víruskitörését Szöulban és a szomszédos tartományokban az egyházakhoz kötik. A vallási csoportok tagjai kritikus hangnemben részesültek, miután kulcsfontosságú információkat tartottak vissza, és akadályozták a közegészségügyi hatóságok intézkedéseit a világjárvány elleni küzdelemben.

Adminisztratív utasításokat tagadnak meg, amit a kormány nem tud tolerálni az olyan egyedi jogsértésekkel, mint például a betegmegelőzésben való együttműködés hiánya, vagy a karantén megsértése. Ez pedig sok ember életét és egészségét károsította, ami hatással van a mindennapi életre és a gazdaságra.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/uj-zeland-a-sikerek-utan-most-lezarasokra-keszul-a-koronavirus-esetek-emelkedese-miatt/

Vitézy Dávid szerint maga Lázár János rúgta ki a MÁV-HÉV vezért

Vitézy Dávid hamar reagált a MÁV-HÉV vezérigazgatójának kirúgására, aminek híre gyorsan bejárta a magyar sajtót.