Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,91 Ft
Euró
385,31 Ft
Font
448,79 Ft
Bitcoin
64,387 $

Kanadai erdőtüzek: két tűzoltó életét vesztette a lángok oltása közben

Az ország korábban nem látott mértékű, súlyos erdőtüzekkel küzd.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Noah Berger
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

A BBC jelentése szerint két tűzoltó is életét vesztette Kanadában a tomboló erdőtüzek oltása közben. Néhány napja érkezett hivatalos jelentés arról, hogy a 19 éves Devyn Gale az oltási munkálatok közepette életét vesztette, vasárnap pedig egy második tűzoltó haláláról számoltak be.

Kanadában jelenleg mintegy 900 (!) erdőtűz pusztítja a természetet, melyek közül közel 580 áll ellenőrzés alatt. A helyi hatóságok becslései szerint az idei szezonban több mint 10 millió hektárnyi terület (!) vált a tűz martalékává. Ez a szám pedig azért is riasztó, mert a feljegyzések kezdete óta soha nem volt ilyen magas, s több mint háromszorosa az előző 10 év átlagának. Soron kívül Információk jelentek meg Robert Fico merénylőjéről

Justin Trudeau miniszterelnök vasárnap részvétét fejezte ki az elhunyt tűzoltók családjainak, majd hozzátette, kanadaiaknak „soha nem szabad elfelejteniük, hogy ezek a hősök milyen kockázatot vállalnak minden alkalommal, amikor a veszély felé futnak”.

Kiemelte:

„A tűzoltóknak… szerte az országban, akik pontosan ezt teszik, hogy biztonságban tartsanak minket: Köszönjük. Inspirál bennünket a bátorságuk, és hálásak vagyunk a szolgálatukért.”

A klímaváltozás talán idén jelzi leginkább, hogy nagyon nagy a baj a bolygón: az éghajlatváltozás ugyanis folyamatosan növeli a perzselő és száraz időjárás kockázatát, mely egyértelműen táplálja az erdőtüzeket is. Az iparosodás kezdete óta a világ már mintegy 1,1 Celsius-fokot melegedett, és ha továbbra sem történik változás a kibocsátás csökkentése érdekében, úgy csak tovább fog melegedni, ami beláthatatlan következményekkel jár.

Már most tudni, körülbelül milyen büntetésre számíthat Robert Fico merénylője

Miközben Robert Fico élet-halál között lebeg a merénylet miatt, már tudni, milyen büntetésre számíthat a merénylője.

Információk jelentek meg Robert Fico merénylőjéről

Tekintve, hogy egy idős férfi követte el a Robert Fico elleni merényletet, igen csekély a valószínűsége annak, hogy élhet még szabad életet ebben a világban.