Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Új-Zéland a sikerek után most lezárásokra készül a koronavírus-esetek emelkedése miatt

A szigetország legnépesebb városában, Auckland-ben egészen augusztus 30-ig meghosszabbították a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos szigorú korlátozásokat, mivel a pandémia nemrég újra berobbant a környéken.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A szigetország legnépesebb városában, Auckland-ben egészen augusztus 30-ig meghosszabbították a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos szigorú korlátozásokat, mivel a pandémia nemrég újra berobbant a környéken.

A koronavírus-esetek újbóli hirtelen felbukkanása arra kényszerítette Új-Zéland miniszterelnökét, Jacinda Ardernt, hogy karantén alá helyezze az 1,7 millió lakosú nagyvárost, kijárási tilalmat rendeljen el, valamint bezárassa az üzleteket és az iskolákat. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A korlátozások eredetileg ezen a héten szerdán jártak volna le, azonban további négy nappal egészen vasárnapig bővítették ki a rendeletek érvényességét.

„Ez a plusz négy nap szükséges ahhoz, hogy megvédjük Auckland lakosságát a további veszélyektől. Azt szeretném, ha mindenki biztonságban érezhetné magát.”

jelentette ki Ardern.

A miniszterelnök hozzátette, hogy a tömegközlekedésben mindenki számára kötelező lesz a maszkviselés, vagy az arc bármilyen ruhaanyaggal történő eltakarása annak érdekében, hogy megakadályozzák a vírus továbbterjedését.

Auckland augusztus 12-én került karantén alá, amikor a COVID-19 járvány ismét felerősödött a városban, véget vetve ezzel az új-zélandi rekordnak, mely szerint egymást követő 102 napon keresztül egyetlen pácienst sem azonosítottak az országban.

A fertőzési gócpontokon azóta 101 koronavírus-beteget regisztráltak, a forrásuk pedig a mai napig tisztázatlan annak ellenére is, hogy széleskörű genetikai teszteléseket és a kontaktusok intenzív nyomon követését folyamatosan végzik a hatóságok, csupán azt tudták kizárni, hogy külföldi szállítmánnyal hurcolták be a kórokozót újfent az állam területére.

Ardern kiemelte, a helyi hatóságoknak be kellett bizonyítaniuk, hogy a fertőzés csomópontjai valóban komoly kockázatot jelentenek, még mielőtt meghozták volna a döntéseiket.

Az új-zélandi miniszterelnöknő hangsúlyozta, az aucklandi korlátozások feloldása után is maradni fog az ország a második szakaszban, ami a négy szintű veszélyjelző rendszerben közepes rizikójú állapotnak számít.

A szigetországban megnövelték a karantén-létesítmények személyzeteinek létszámát, valamint a parlamenti választásokat is egy hónappal elhalasztották, mivel négy párt is jelezte, nem tudják lefolytatni a kampányt, ugyanis Új-Zéland lakosságának egyharmada az aucklandi lezárások miatt otthon tartózkodik.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/ujabb-ausztral-allamban-tort-ki-a-koronavirus-jarvany-szigoritasokkal-reagaltak/

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.