Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Több mint 40 ezer embert evakuáltak a kínai Szecsuan tartományban

A szakértők szerint csütörtök reggelig még több csapadék várható, mindemellett jégeső, zivatarok és szélviharok is előfordulhatnak.

...svg content...Fotó: Földcsuszamlás helyszíne a kínai Szecsuán tartományban fekvő Miansziban 2023. június 27-én. A hajnali természeti katasztrófában négy ember életét vesztette, három eltűnt két környékbeli településen. MTI/AP/Hszinhua
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A kínai állami média közölte, hogy több mint 40 ezer embert kellett evakuálni Szecsuan tartományban, miután áradásokat és földcsuszamlásokat okozott a szakadó eső. A CCTV állami televízió szerint Jaan városában hatalmas mennyiségű csapadék (300,7 mm) zúdult le, mindössze 14 óra alatt.

A szélsőséges időjárás országszerte jelentős károkat okozott: lakóházak rongálódtak meg, fennakadások jelentkeztek a közlekedésben, nem beszélve a halálos áldozatok és eltűntek egyre növekvő számáról – írta a Channel News Asia. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A kínai meteorológiai hivatal beszámolója alapján Henan tartomány fővárosában, Csengcsouban vörös riasztást adtak ki a heves esőzések miatt, a Csiangszu tartománybeli Kuanjün megyében pedig 275,4 mm eső esett a hétfőre virradó éjszaka.

Eközben a Kuangtung tartománybeli Hsziataj városában június végén naponta átlagosan 439 mm csapadék hullott, a Hunan tartományban található Jüangling megyében pedig június 30-án 137,4 mm eső esett egy óra alatt.

A szakértők szerint csütörtök reggelig még több csapadék várható az ország különböző részein, s egy óra alatt akár 70 mm eső is eshet, valamint jégeső, zivatarok és szélviharok is előfordulhatnak. Korábban arra is figyelmeztettek, hogy egy ideig még biztosan nem várható enyhülés ebből a szempontból.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.