Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,55 Ft
Euró
387,61 Ft
Font
452,35 Ft
Bitcoin
66,550 $

Reagált a Penny a túl olcsó görögdinnye miatt záporozó vádakra

A termelők és a mezőgazdasági szervezetek is felhördültek, amikor szembesültek a hihetetlenül alacsony árral, nemrégiben pedig a cég válasza is megérkezett.

...svg content...Fotó: Sorban állnak az emberek egy élelmiszer-áruház előtt az észak-olaszországi Casalpusterlengo településen 2020. február 23-án. MTI/EPA-ANSA/Paolo Salmoirago
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban beszámoltunk róla, hogy akciósan mindössze 229 forintos kilónkénti áron kínálja a görögdinnyét a Penny Market, amely miatt a gazdák és a mezőgazdasági szervezetek is felháborodtak.

Kiemelték, az áruházlánc túl alacsony árat szabott a dinnyének, illetve nem tisztességes lépés, hogy az import árunak végig magasan tartották az árszintjét, a magyar görögdinnyét pedig már a szezon elején akciósan adják. Mindemellett a „valós piaci helyzethez” mért árazást követeltek. Soron kívül Belső vizsgálat indult a rendőrségnél a Magyar Péterről kiszivárgott jelentés miatt

Nemrégiben a Penny válasza is megérkezett, amelyben az áll, az áruházlánc számára „kiemelten fontos, hogy üzleteiben minél több magyar termék legyen elérhető, ezzel támogatva jelen esetben is a hazai termelők és gazdák munkáját”.

Hozzátették, „legalább ennyire fontos a vásárlók terheinek csökkentése is ebben a nehéz gazdasági helyzetben”, ezért a vállalat bizonyos esetekben – ahogy a magyar görögdinnye esetében is történt – az irányadó piaci áron megvásárolt terméket a szokásosnál alacsonyabb kiskereskedelmi árréssel adja tovább vásárlóinak.

„Mindezt annak érdekében teszi, hogy a szankciós infláció elleni küzdelemben a rosszabb anyagi helyzetben lévő magyar családok is hozzájuthassanak kedvező áron az egyik legkedveltebb szezonális magyar gyümölcshöz”

– mondta Kazatsay Eszter, a Penny magyarországi kommunikációs vezetője.

Ismét megoperálták Robert Ficót, még mindig nagyon súlyos az állapota

Továbbra is nagyon súlyos Robert Fico állapota, aki időközben újabb operáción esett át az ellene elkövetett merénylet miatt.