Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,57 Ft
Euró
386,03 Ft
Font
449,51 Ft
Bitcoin
62,687 $

Késes támadás történt egy kínai óvodában, hatan meghaltak

Hatan életüket vesztették egy kegyetlen támadásban, amit Kínában követtek egy óvodában, az ország délkeleti régiójában.

...svg content...Fotó: Unsplash/Yu Kato
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

A kínai rendőrség számolt be támadásról, ami a délkeleti Guangdong tartományban történt. A hatóságok a BBC kérdésére megerősítették, hogy letartóztattak egy 25 éves férfit a gyilkos támadást követően.

Összesen hat áldozatról és egy sérültről tudni. Az áldozatok között van egy óvónő, két szülő, illetve három gyermek – jelentette az AFP a városi kormány szóvivőjére hivatkozva. A támadás helyi idő szerint 7 óra 40 perckor történt, 20 perccel később már bilincsben volt a gyanúsított. Soron kívül Nincs megállás az esküvők árának emelkedésében

A rendőrség szándékos támadásnak nevezte az esetet. Az erőszakos bűncselekmények viszonylag ritkák Kínában, de az elmúlt években több késes támadásról is beszámoltak, amik közül nem egyet iskolákban hajtottak végre.

2022 augusztusában egy késes támadó szintén egy óvodában tartott vérengzést, aminek során három embert megölt, és hat másikat megsebesített. 2021 áprilisában pedig egy két gyermek vesztette életét egy tömeges késelésben. Ebben a támadásban összesen 16-an sérültek meg.

2018 októberében szintén egy késes támadásról jelentettek Kína délnyugati részén. Ugyancsak egy óvoda volt a célpont, akkor 14 gyermek sérült meg a késes támadásban, aminek híre bejárta a világsajtót.

Több mint 20 hajó égett porrá Horvátországban egy kikötőtűzben (fotók)

Nagy tűzvész pusztított Horvátországban az Isztriai-félszigeten, Medulin üdülőváros kikötőjében, aminek következtében több mint 20 hajó semmisült meg.