Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,07 Ft
Euró
386,89 Ft
Font
450,85 Ft
Bitcoin
65,443 $

Kína aggódik a szennyezett víz miatt, 10 japán prefektúrából is megtiltják az élelmiszer-behozatalt

Kína biztonsági okokból 10 japán prefektúra kapcsán is elrendelte az élelmiszerek behozatalára vonatkozó tilalmat, közölte a helyi vámhatóság.

...svg content...Fotó: Rafael Grossi, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatója (b2) és Kobajakava Tomoaki, a Tokyo Electric Power Co. (Tepco) japán áramszolgáltató elnöke (b3) látogatást tesz a vállalat által üzemeltetett fukusimai atomerőműben, Futabában 2023. július 5-én. A NAÜ előző napi jelentése szerint összhangban van a nemzetközi előírásokkal a fukusimai atomerőmű kezelt hűtővizének óceánba engedése. Grossi hangsúlyozta, hogy a hűtővíz kibocsátásának "elhanyagolható radioaktív hatása" lenne az emberekre és a környezetre. A japán kormány közölte, hogy a NAÜ jelentését tanulmányozni fogják a végleges döntés előtt. MTI/AP/Komae Hiro
Ázsia

Szabó Kata

Szerkesztő

A lépés magát Kínát is érzékenyen érinti, hiszen a japán tengeri termékek legnagyobb vásárlója, ám, mint a vámhatóság elmondta, a radioaktívan szennyezett japán élelmiszerek Kínába történő behozatalának megakadályozása és a kínai fogyasztók élelmiszerbiztonságának védelme érdekében kénytelenek voltak meghozni ezt a döntést.

Emellett jelezték, szigorúan ellenőrizni fogják a Japánból származó termékek összes dokumentumát, különösen a tengeri termékekét. Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Kína már hetek óta hangos ellenzője annak, hogy Japán a tengerbe engedje a fukusimai atomerőműből származó radioaktív vizet.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség engedélyt adott Japánnak a folyamat végrehajtására, ugyanakkor Kína szerint az elkészült jelentés nem tartalmazza a folyamatban részt vevő összes szakértő álláspontját, így a jelentés következtetései kapcsán sem alakult ki egységes támogatottság.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.