Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
68,881 $

Nem nyúlnak a fegyverhasználati jogokhoz, viszont testkamerákat kaphatnak a rendőrök

Az újbudai rendőrgyilkosság miatt kezdték el tesztelni a testkamerákat.

...svg content...Budapest, 2020. március 11. Balogh János rendõr altábornagy, országos rendõrfõkapitány (j) az Országgyûlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén az Országházban 2020. március 11-én. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Balogh János altábornagy, országos rendőrfőkapitány számolt be az újbudai rendőrgyilkosságot követő vizsgálatok eredményeiről az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának mai ülésén.

A bizottságot vezető Kósa Lajos szerint a rendőrök nem éreznek felhatalmazást, hogy életveszélyes helyzetben fegyverrel védjék magukat, míg Novák Előd szerint nem merik használni az éles lőfegyvereket, és a jogkör kiszélesítésére volna szükség. Soron kívül Orbán Viktor besétált egy hódmezővásárhelyi sörözőbe

Balogh szerint ugyanakkor a lőfegyverek használata a végső lehetőség, amit ha kiterjesztenének, azzal átszakadna egyfajta erkölcsi gát. Kiemelte, hogy a januári rendőrgyilkosság idején az egyenruhások mindent jogszerűen és a rendőrségi belső szabályzatnak megfelelően csináltak.

Az altábornagy aláhúzta, hogy a lőfegyverek helyett inkább az elektromos sokkoló használatára kellene törekedni, illetve bevezetni a testkamerákat, melyből jelenleg is hatfélét tesztel a rendőrség.

Az országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy a Bauman Péter halálának körülményeit vizsgáló nyomozás jelenleg is zajlik, a rendőrség eddig még nem küldte tovább az ügyészségnek az ügyet – írja a Magyar Nemzet.