Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Súlyos problémákat okoz a szélsőséges időjárás Kínában

A mentőalakulatok fáradhatatlanul dolgoznak azért, hogy a bajbajutottakat és a haszonállatokat kimentsék.

...svg content...Fotó: Unsplash
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A jelentések szerint a hetek óta tartó szélsőséges időjárás minden területen érezteti negatív hatását Kínában: a heves esőzés, a hőség és a jégeső a térség infrastruktúrájában, a termésben és a haszonállat-állományban is kárt okozott.

Mindemellett vasárnap villámárvíz söpört végig Kína északi részén, Belső-Mongóliában, amelynek következtében egy ember életét vesztette, két fő pedig eltűnt – írta a Reuters a CCTV kínai állami televízió beszámolójára hivatkozva. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A CGTN kínai állami hírszolgáltató pedig közölte, hogy péntek óta számos mentőalakulat fáradhatatlanul dolgozik az ország déli részén, hogy az áradások és a földcsuszamlások miatt bajba jutott embereket és haszonállatokat kimentsék, illetve biztonságos területre szállítsák.

Több mint egy hét után jöhet az enyhülés

De az is kiderült, hogy a múlt hét folyamán több ember életét követelte a Szecsuan tartományban bekövetkezett földcsuszamlás, míg a Jünnan tartomány egyes részeit érintő intenzív esőzések autókat sodortak el.

Illetve a kínai katasztrófavédelmi hivatal közölte, miszerint a déli Hunan tartománybeli Hsziangszi prefektúra mintegy 79 millió dollár gazdasági veszteséget szenvedett el, több mint 95 ezer embert ért kár, s közel 6700 hektárnyi termés veszett oda.

Közben Észak-Kínában továbbra is hőség tombol, a szakértők pedig úgy vélik, hogy ez az állapot várhatóan 10 napon át eltart majd. Az ország északkeleti részén található Hejlungcsiang tartományra pedig jégeső zúdult: több lakóház ablaka is betört.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.