Légiutaskísérő árulta el, mit nem érdemes enni és inni a repülőn
Nem árt néhány dologra odafigyelni, ha repülővel megy nyaralni az ember, például arra is, mit eszik és mit iszik a felhők fölött. Ennek kapcsán osztott meg hasznos tippeket egy amerikai légiutaskísérő.
Egy légiutaskísérő a Huffingtonpostnak árulta el, milyen ételeket és italokat szokott elkerülni, ha repülővel utazik valahová, de a kollégái szokásairól is ejtett néhány szót, hátha ezzel segíthet az utazást tervezőknek.
Whytney azzal kezdte, hogy a fedélzeten nem szívesen iszik csapvizet. Hozzátette, légitársaságonként változó, hogy milyen gyakran cserélik frissre a vizet a gépek tartályaiban és tisztítják meg a csöveket, ezért ő inkább biztosra megy, palackozott vizet iszik.
Ugyanezen okból kerüli a kávét és a teát is a repülőn, hiszen azok is csapvízből készülnek. A koffein ráadásul dehidratál, ami a légkörinél alacsonyabb kabinnyomás és oxigénszint miatt kellemetlenségeket okozhat.
Ezt követően arra utalt, a dehidratáltság miatt nem inna alkoholt sem, s ha már itt tart, megjegyzi: az italokba kerülő jég sem a legjobb választás, mivel az is csapvízből van – írta a 24.hu az Indy100 beszámolója alapján.
Ezen felül még egy érdekességre kitért a légiutaskísérő: az alacsonyabb nyomás miatt az emberek kevésbé érzik az ízeket, ezért a gépeket kiszolgáló cégek általában túlsózzák és túlfűszerezik az ételeket (itt a steakeket, a tésztákat, a leveseket és az indiai ételeket emelte ki). Így a kollégái többsége inkább otthonról hozott ételekkel és italokkal érkezik meg a munkahelyére.