Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Christopher Nolan 13 év után végre megmagyarázta az Eredet zárójelenetét

Noha azok, akik azóta több alkalommal is végig nézték a filmet, konkrét véleménnyel vannak a szóban forgó utolsó jelenetről, most maga a rendező árulta el, mit is jelent a zárójelenet.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ash from Modern Afflatus
Kult
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Vajon a valóság az Eredet befejezése, vagy inkább Christopher Nolan őrületes álomvilágának egy újabb szintje? A rendező most tisztázta – legalábbis egy kicsit. Talán nincs olyan ember a Földön, aki ne ismerné Christopher Nolan munkásságát, aki arról híres, hogy alkotásaiban rendre összezavarja nézőit.

Az egyik legikonikusabb alkotása pedig a 2010-ben debütált Eredet, mely egyfajta sajátos multiverzumot vonultatott fel, a központi cselekmény egy rablásra összpontosított, mely egy álomállapotú valóság több szintjén történik, a befejezésben pedig a főszereplő Leonardo DiCaprio látszólag boldog befejezést kap. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

A film rajongói azonban a mai napig azt vitatják, hogy mit is láttak pontosan a film utolsó pillanataiban, és megkérdőjelezik, hogy a befejezés valós-e, vagy csak az álom egy másik szintje. Most maga a rendező igyekezett tisztázni a sokakat foglalkoztató kérdést, a maga módján.

Nolan épp legújabb filmje, az Oppenheimer promókörútján van, melynek keretében a Wirednek nyilatkozva elmagyarázta, hogy szerinte mit kell a nézőknek leszűrniük a film zárójelenetéből, mellyel ténylegesen elérte célját, nevezetesen, hogy mindenki megkérdőjelezze, mi a valóság, és mi nem az.

Nolan úgy fogalmazott:

„Úgy értem, az Eredet vége pontosan erről szól. Van egy nihilista nézete annak a befejezésnek, igaz? De emellett továbblépett és a gyerekeivel van. A kétértelműség nem érzelmi kétértelműség. Hanem intellektuális a közönség számára.”

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.