Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,15 Ft
Euró
395,55 Ft
Font
468,33 Ft
Bitcoin
62,188 $

Pakisztán gyásznapot tartott a görögországi hajókatasztrófa után

Több mint 300 pakisztáni állampolgár vesztette életét az utóbbi évek legsúlyosabb hajókatasztrófájában.

...svg content...Fotó: MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Independent jelentése szerint Pakisztán gyásznapot hirdetett hétfőre, a múlt heti, görögországi partoknál történt hajószerencsétlenség halálos áldozatainak emlékére, melyben több mint 300 pakisztáni állampolgár vesztette életét.

A Szíriából, Egyiptomból, Palesztinából és Pakisztánból származó 750 férfi, nő és gyermek egy túlzsúfolt hajó fedélzetén próbált meg eljutni Európába, ám a hajó múlt szerdán a Földközi-tenger egyik legmélyebb pontján felborult. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

Noha számos veszély leselkedik az emberekre az ilyen utakon, ennek ellenére is éves szinten több ezer pakisztáni fiatal indul a veszélyes útra, annak reményében, hogy az elszálló infláció közepette illegális bevándorlóként is jobb életük lehet Európában.

Muhammad Sadiq Sanjrani, a pakisztáni szenátus elnöke vasárnap sürgette a bűnüldöző szerveket, hogy lépjenek fel az emberkereskedelem ellen, miközben nyilvánosságra hozta a halálos áldozatok számát. Mindössze 104 ember élte túl a katasztrófát, mind férfiak, s 78 ember földi maradványait találták meg.

Shahbaz Sharif miniszterelnök eközben egy négytagú bizottságot hívott össze a vizsgálat lefolytatására, s utasította a bűnüldöző szerveket, hogy kutassák fel az emberkereskedelemben érintetteket. A Szövetségi Nyomozó Ügynökség (FIA) pedig arról számolt be, hogy legkevesebb 12 embercsempészt tartóztattak le, köztük egy olyan személyt, aki megpróbált elmenekülni az országból.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.