Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,34 Ft
Euró
400,82 Ft
Font
479,53 Ft
Bitcoin
63,819 $

WHO – a koronavírus-járvány remélhetőleg nem tart addig, mint a spanyolnátha

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója elmondta, nagyon reménykedik abban, hogy a koronavírus-járvány jelentősen rövidebb lesz, mint az 1918-ban kitört spanyolnátha néven elhíresült influenza-járvány.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója elmondta, nagyon reménykedik abban, hogy a koronavírus-járvány jelentősen rövidebb lesz, mint az 1918-ban kitört spanyolnátha néven elhíresült influenza-járvány.

A koronavírus-járvány decemberi, vuhani kitörése óta, cikkünk írásának pillanatáig 22 969 090 embert fertőzött meg, akik közül 799 632 ember vesztette életét. A számok sokkal pokolibbak, mint a bő egy évtizeddel ezelőtti H1N1 járvány, és a súlyos számok mögött sajnos nyomasztó személyes tragédiák állnak. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

Egyelőre fogalmunk sincs, mikor lehet vége a koronavírus-járványnak, jelenleg még csak megtippelni sem lehet, mikorra sikerül kellő mértékben visszaszorítani. Bill Gates jóslata szerint az első világban 2021 végére várható ez az esemény, mások a védőoltásokba teszik minden reményüket, melyek leghamarabb is 2021 elejére várhatók tömeges használatra.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus WHO-főigazgató sem tudott pontos jóslatot adni erre vonatkozóan, elmondása szerint abban reménykedhetünk, hogy kevesebb, mint két év alatt vége lesz:

„Ha egyesítjük erőinket, globális szolidaritást és nemzeti egységet mutatunk, csúcsra járatjuk a jelenlegi eszközeink használatát és új eszközökkel bővülünk, mint a vakcina, akkor hamarabb vége lehet, mint az 1918-as influenza-járványnak”

Dr. Tedros azt is hozzátette, habár a globalizáció nem kedvez a járvány elleni védekezésnek, mivel sokkal nagyobb felületet biztosít a globális terjedésnek – mint ahogyan azt láthattunk – a fejlett orvostudomány segítségével viszont megvan minden lehetőségünk, hogy felülkerekedjünk a víruson.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/hatasos-lehet-az-egyik-uj-kinai-koronavirus-vakcina/

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Óriási balesetet vettek videóra az M0-son, becsapódott egy X5-ös BMW

Az idős sofőr hibázott, majd rögtön kiszállt, és megkérdezte, rendben van-e az előtte lévő, akinek totálkárosra törte az autóját.