Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,754 $

Megvolt a lehetősége Trumpnak, hogy javítson a helyzetén, de nem élt vele

Donald Trump volt amerikai elnök jobb mederbe is terelhette volna az ellene folyó vizsgálatokat, ám, mint utólag kiderült, nem a legjobb emberre hallgatott.

...svg content...Fotó: EPA/Peter Foley
Észak-Amerika

Szabó Kata

Szerkesztő

A Washington Post információi szerint 2022 őszén Trump egyik ügyvédje, Christopher Kise még azt remélte, hogy a jogi csapat egyezségről kezdhet el tárgyalni az amerikai igazságügyi minisztériummal, és bizalmas dokumentumokat adhat vissza az eset „lehűtése” érdekében.

Ez azonban nem történt meg, Trump ugyanis elutasította a felvetést, megfogadva egy másik jogi szakértő tanácsát, aki azt mondta, hogy harcolnia kellene a dokumentumok megtartásáért. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Trump emellett többször is egyértelműen kijelentette, hogy semmi esélye annak, hogy őt felelősségre vonják egy nyomozásban, sőt, félrevezette a tanácsadókat, amikor azt mondta, hogy csak újságkivágások és ruhák vannak az otthonában tárolt dobozokban.

Néhány vezető tanácsadó még a Mar-a-Lagóba is elrepült, hogy könyörögjön neki, hogy adja vissza az anyagokat, de Trump határozottan kiállt korábbi álláspontja mellett.

Hónapokkal azután, hogy az igazságügyi minisztérium Jack Smith különleges jogászt nevezte ki a titkosított dokumentumok ügyének kivizsgálására, Trump ellen vádat emeltek 37 szövetségi bűncselekmény vádjával, mert a gyanú rosszul kezelte és eltitkolta a nemzetbiztonsági információkat.

Trump ártatlannak vallotta magát, amikor e hónap 13-án megjelent a bíróságon Miamiban, és kijelentette, hogy harcolni fog az ügyészség vádjai ellen. A volt amerikai elnök továbbra is kitart amellett, hogy semmi rosszat nem tett, a nyomozást pedig egyértelműen politikai indíttatású hajtóvadászatnak tartja.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.