Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,32 Ft
Euró
385,93 Ft
Font
451,42 Ft
Bitcoin
67,473 $

Agresszív és veszélyes óriásdarazsak bukkanhatnak fel Magyarországon

Ezek a rovarok egy kisebb egér méretét is elérhetik, a csípésük pedig életveszélyes.

...svg content...Fotó: Unsplash A kép csak illusztráció!
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Bors írta meg, miszerint egyre több hír szól arról, hogy az Egyesült Államok után Franciaországban is feltűntek a japán óriás lódarazsak, ám ha a körülmények kedvezőek rájuk nézve, akár Magyarországon is megjelenhetnek.

Orbán Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület szóvivője elmondta, hogy ezek a darazsak egy kisebb egér méretét is elérhetik, csípésük pedig életveszélyes, ugyanis mérget tartalmaz, amely allergiás reakciót vált ki az emberi szervezetben. Soron kívül Hivatalosan is bejelentették Szoboszlai új edzőjét, megvan Klopp utódja

„Alapvetően nem a klímaváltozás okozza a terjedésüket, hanem a globális kereskedelem. A szállítmányok akaratlanul is terjesztik az invazív fajokat”

– tette hozzá.

Elmondása szerint nemrég látott egy ismeretterjesztő filmet a japán óriás lódarazsakról, amelynek készítői űrruhához hasonló ruhába öltöztek, és az egyikük mégis életveszélybe került, mert amikor leguggolt nem vette észre, hogy a térdhajlatában volt egy darázs.

Így amikor összenyomta a rovart, az azonnal támadásba lendült, az érintett személyt pedig a mentő vitte el, ami szintén alátámasztja, mennyire veszélyes és agresszív fajról van szó. Ám a Pénzcentrum szerint nem szabad összekeverni őket a tőrösdarazsakkal, amelyek meglehetősen nagy méretűek, de ártalmatlanok, irtásuk pedig komoly pénzbüntetéssel járhat.