Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Április óta nem látott rekordot döntött a fertőzöttek száma Németországban

Bejelentette a nemzeti járványügyi és betegségmegelőzési központnak számító Robert Koch Intézet, hogy 2034 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Németországban az elmúlt 24 óra során.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Bejelentette a nemzeti járványügyi és betegségmegelőzési központnak számító Robert Koch Intézet, hogy 2034 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Németországban az elmúlt 24 óra során.

A világ legtöbb pontján elkezdődött az, amitől a szakértők és a lakosság egyaránt tartott a tavaszi hónapok időszakában, miszerint ősz körül elérkezhet a koronavírus-járvány második hulláma. Először az ázsiai országokban volt ez tapasztalható – és továbbra is az – például Japánban, Dél-Koreában és Vietnamban is. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A tavaszi hónapok során rendkívül súlyos epicentrumnak számító európai országok is már a második hullám kibontakozásával néznek szembe, habár most jelentősen nagyobb felkészültséggel, mint az első hullám alkalmával. A tendencia tiszta, Spanyolországban, Franciaországban és Svájcban is meredek esetszám-emelkedések figyelhetők meg.

Újabban Németországban is emelkedésnek indult a fertőzöttek száma, mely a tegnapi során ért el áprilisban tapasztalt szintekre. Egy nap alatt 2034 fertőzöttet regisztráltak, mely a legnagyobb napi emelkedés április 26 óta. Az országban március vége és április eleje között tetőzött a járvány, akkor naponta átlagosan 6000 új fertőzöttet azonosítottak.

Július végéig különösebb gond nem is akadt, egy nagyobb járványkitörés volt még júniusban, a Tönnies húsfeldolgozójában, ahol több mint 1500 ember fertőződött meg, javarészt kelet-európai vendégmunkások. Július vége óta azonban vészjósló tendencia indult, mely a tegnapi napon tetőzött – a németek reményei szerint.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/ujabb-orszag-kerult-kozel-a-harom-millio-fertozotthoz/