Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,34 Ft
Euró
400,82 Ft
Font
479,53 Ft
Bitcoin
63,819 $

WHO: a gyerekeknek ugyanúgy viselniük kell a maszkokat

Az Egészségügyi Világszervezet pénteken arra figyelmeztetett, hogy a 12 év feletti korosztály számára is ugyanazokat a távolságtartási szabályokat kellene előírniuk a kormányoknak, mint a felnőttek esetében.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Egészségügyi Világszervezet pénteken arra figyelmeztetett, hogy a 12 év feletti korosztály számára is ugyanazokat a távolságtartási szabályokat kellene előírniuk a kormányoknak, mint a felnőttek esetében.

Az ENSZ egészségügyi ügynöksége az Unicef közreműködésében vadonatúj útmutatót tett közzé, amelyben meghatározzák, mikor szükséges a gyerekeknek is hordaniuk az arcmaszkokat annak érdekében, hogy megfékezzék a koronavírus-járvány további terjedését. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

A két szervezet azt vizsgálta, miként járulhatnak hozzá a fiatalok a COVID-19 kitöréséhez és a gócpontok kialakulásához. Rájöttek, hogy a maszkviselés csupán előnyökkel járhat, hiszen sokszor tünetmentesen fertőzik meg a kontaktusaikat, ezért minél hamarabb muszáj védekezni.

„A 12. életévüket betöltő és náluk idősebb gyerekeknek a felnőttekhez hasonlóan kötelező jelleggel kellene viselniük a maszkokat abban az esetben, ha egy magas fertőzöttségi szinttel rendelkező területen lehetetlen betartani egymás között a minimális 1 méteres távolságot.”

olvasható a WHO ajánlásában.

A dokumentumban kiemelték, hogy csupán korlátozott adatok állnak rendelkezésükre a gyerekek vírusterjesztésével kapcsolatban, mivel ez irányban még nem sok kutatás született, az viszont egyértelmű már most is, hogy az aktív esetszámok megemelkedésében kulcsszerepet játszhatnak az aszimptomatikus betegek, akiknek legnagyobb hányada bizony a 12-18 év közötti korosztályhoz tartozik.

A WHO hozzátette, hogy az 5 év alatti gyerekeknek továbbra sem szükséges maszkot hordaniuk, biztonsági okokból azonban azt ajánlják a szülőknek, ha tehetik, akkor mindenképpen óvják meg őket a nagyobb tömegektől.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az idősebbek védelme számít elsődlegesnek, mivel a gyerekeknél és a fiatalabb felnőtteknél is gyorsan, influenzaszerű tünetekkel megy végbe a koronavírus-fertőzés, ezért a rizikó minimális.

Az Egészségügyi Világszervezet szakemberei elmondták, hogy a fogyatékkal élő gyermekeknél továbbra sem lesz kötelező az arcvédő alkalmazása, mint ahogyan sportolás közben sem muszáj viselni a légzést akadályozó maszkokat.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/korulbelul-60-millio-amerikai-fertozodhetett-meg-valojaban/

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Óriási balesetet vettek videóra az M0-son, becsapódott egy X5-ös BMW

Az idős sofőr hibázott, majd rögtön kiszállt, és megkérdezte, rendben van-e az előtte lévő, akinek totálkárosra törte az autóját.