Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,037 $

Kim Dzsongun parancsot adott ki az öngyilkosság betiltására Észak-Koreában

Egy névtelenségét megőrző tisztviselő úgy véli, a vezetőt leginkább az aggasztja, hogy „az öngyilkosságnak nagyobb társadalmi hatása van, mint az éhezésnek”.

...svg content...Fotó: A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára beszédet mond a phenjani parlamentben Korea kettészakadása 74. évfordulójának alkalmából 2022. szeptember 8-án. MTI/EPA/KCNA
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Kim Dzsongun észak-koreai vezető parancsot adott ki az öngyilkosság betiltására, mondván, egy ilyen tett elkövetése egyenlő „a szocializmus elleni árulással”, ezért arra utasította a helyi önkormányzatokat, hogy tegyenek megelőző intézkedéseket.

Mindez azután történt, hogy kiderült, az ország állampolgárai körében jelentősen megugrott az öngyilkossági esetek száma: a dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat (NIS) adatai szerint idén 40 százalékkal többen vetettek véget az életüknek, mint tavaly. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Van olyan megye, ahol idén 35 öngyilkossági esetet jegyeztek fel, s a legtöbbször egész családok vetettek véget az életüknek. A szakértők szerint mindezért a rossz életkörülmények (pl. a mélyszegénység) okolhatók – közölte a The Sun.

A Mandiner szerint nemcsak ez a fajta halálok, hanem az éhezés okozta halálesetek száma is megnőtt, egészen pontosan megháromszorozódott az elmúlt években. De egy névtelenségét megőrző tisztviselő is elmondott néhány dolgot erre vonatkozóan.

„A legtöbb öngyilkosságot a mélyszegénység és az éhezés miatt követték el, így jelenleg senki sem tud ’megfelelő ellenintézkedéssel’ előállni”

– mondta, hozzátéve, hogy a vezetőt leginkább az aggasztja, hogy „az öngyilkosságnak nagyobb társadalmi hatása van, mint az éhezésnek”.

Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.