Stresszbetegséggel, alkoholizmussal és alvászavarral küzdhet Kim Dzsongun

Fotó: Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőt megjelenítő híradást néz egy japán járókelő Tokióban 2023. május 31-én, miután hajnalban Észak-Korea megkísérelt pályára állítani egy katonai felderítő műholdat. MTI/EPA/Franck Robichon
Ázsia
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírszerzési jelentés alapján Phenjan nagy mennyiségben szerzi be a külföldi cigarettát, a kiváló minőségű rágcsálnivalókat és az álmatlanság kezelésére használatos gyógyszereket.

Kim Kju Hjun, a dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat (NIS) igazgatója a parlamenti hírszerzési bizottság ülésén ismertetett egy dokumentumot, amely szerint Kim Dzsongun észak-koreai vezetőnek számos egészségügyi problémája van.

Ju Szang Bum, a dél-koreai parlament hírszerzési bizottság egyik tagja elmondta, mindezt arra alapozzák, hogy az észak-koreai hatóságok áprilisban olyan gyógyszereket szereztek be nagy mennyiségben, mint a zolpidem, ami álmatlanság kezelésére használatos.

Ebből arra következtetnek, hogy az észak-korai vezetőnek jelentős alvászavara van, egyúttal gyanítják, hogy egyre inkább szenvedélyévé válik az alkohol és a nikotin, ugyanis Észak-Korea nagy mennyiségben importál külföldi cigarettát és kiváló minőségű rágcsálnivalókat.

A NIS arról is beszámolt, hogy Kim elnök május 16-i nyilvános szereplése során nagyon fáradtnak tűnt, szemei alatt feltűnő sötét karikákkal, illetve néhány közelmúltbeli fotójának MI-t alkalmazó elemzése alapján 140 kg körülire becsülik a súlyát – írta a Portfolio az MTI beszámolója alapján.

„Tavaly év vége óta folyamatosan karcolások és zúzódások figyelhetők meg Kim Dzsongun kezén és karján, amelyeket gyaníthatóan allergia és a stressz okozta bőrgyulladás kombinációja okoz”

– idézték az ügynökség igazgatóját.