Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,81 Ft
Euró
401,15 Ft
Font
479,04 Ft
Bitcoin
60,171 $

Mesterséges intelligenciával működő inhalátoros koronavírus-tesztet fejlesztettek ki

Az Izraeli Technológiai Egyetem (Technion) munkatársai bejelentették, hogy kínai kollégáikkal együtt egy speciális AI-val ellátott készüléket alkottak meg, amivel könnyen azonosítható a COVID-19 fertőzés.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Izraeli Technológiai Egyetem (Technion) munkatársai bejelentették, hogy kínai kollégáikkal együtt egy speciális AI-val ellátott készüléket alkottak meg, amivel könnyen azonosítható a COVID-19 fertőzés.

A vadonatúj eszközt az izraeli tudósok a Kínai Technológiai és Tudományegyetemmel karöltve, valamint az Anhuji Orvosi Egyetem és az Anhuji Tartományi Kórházzal közreműködve készítették el. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a verőfényes napsütést a hétvégén

Az inhalátorral beavatkozás nélkül, szinte azonnal és – ami talán a legfontosabb – költséghatékony módon tudják detektálni a COVID-19 kórokozójának jelenlétét főként a tünetmentes és a nem specifikus, enyhe szimptómákat produkáló személyeknél.

Az intelligens nanoanyag-alapú érzékelővel rendkívül gyorsan lehet a kilélegzett levegő illékony szerves vegyületeinek elemzésével kimutatni a Sars-CoV-2 vírust. Az eszköz 92%-os hatékonysággal, 100%-os érzékenységgel és 84%-os fajlagossággal képes a fertőzés jellegzetes biomarkereit regisztrálni.

„A tünetek megjelenése előtt alkalmazott diagnosztikai rendszerrel egy olyan monitorozási megoldással szolgálhatunk az orvosok és az egészségügyi dolgozók, de akár a háztartások számára is, amellyel lerövidíthetjük a teszt eredményére való várakozás idejét, egyúttal javíthatunk a kórházak túlterheltségén.”

olvasható a Technion közleményében.

A kutatók hozzátették, hogy az inhalátort repülőtereken, bevásárlóközpontokban és egyéb nyilvános helyeken is bevethetik, ahol sokkal magasabb a kockázata a koronavírus közösségi terjedésének.

A fejlesztők elmondták, hogy a készülék algoritmusát szabadon módosítani lehet, ezért a COVID-19 betegségen kívül más fertőzések tesztelésére szintén felhasználhatják majd, akár a jövőben is.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/sztrajkolnak-az-orvosok-a-vedofelszereles-hianya-es-a-kesoi-fizetesek-miatt/

Vitézy Dávid szerint maga Lázár János rúgta ki a MÁV-HÉV vezért

Vitézy Dávid hamar reagált a MÁV-HÉV vezérigazgatójának kirúgására, aminek híre gyorsan bejárta a magyar sajtót.