Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,81 Ft
Euró
401,15 Ft
Font
479,04 Ft
Bitcoin
60,171 $

Újabb ország került közel a három millió fertőzötthöz

Az elmúlt 24 óra során 68 898 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Indiában, mely zsinórban harmadik napja 60 000 feletti esetszám-emelkedés

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Az elmúlt 24 óra során 68 898 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Indiában, mely zsinórban harmadik napja 60 000 feletti esetszám-emelkedés. Az ország ezzel közel került a három millió fertőzötthöz, jelenleg 2.91 milliónál járnak.

Indiában kezdetben már-már úgy tűnt, megússzák súlyos tömeges fertőzés nélkül, ám a késő tavaszi hónapokra teljes erővel rúgta rá a járvány az ajtót az országra. A koronavírus-járvány már közel három millió embert fertőzött meg, valamint 54 849 ember életét követelte – csak az elmúlt napon 983 indiaiét. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a verőfényes napsütést a hétvégén

Az indiai hatóságok pedig súlyos fejtörés előtt állnak, ugyanis az országban ezen a hétvégén egy 11 napon fesztivál veszi kezdetét, mellyel az elefántfejű Hindu Istent, Ganesh-t ünneplik. Ez az eseménysorozat legfőképpen nyugat-Indiát érinti, különösen az ország pénzügyi központját, Mumbai városát.

Mumbai egyébként is az országon belül az egyik legsúlyosabb gócpontnak tekinthető, ahol már több mint 120 ezer fertőzött azonosítottak, naponta átlagosan ezer fővel bővül a fertőzöttek listája. A kormány ugyanakkor szigorú szabályokat vezetett be, mely azt vetíti előre, hogy az idei fesztivál visszafogottabb lesz a megszokottnál.

Ugyan kis létszámú embert érint, ugyanakkor a Ganesh-ről készült szobrok, figurák értékesítőinek övön aluli ütésként szolgál a koronavírus és a megfékezését hivatott szigorítások. Egyik ilyen árusító elmondása szerint minden évben eladja az összes figuráját, ám az emberek most már nem engedhetik ezt meg csak úgy maguknak, így arra számít, hogy csak a felét sikerül értékesíteni.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/a-vallasszabadsag-koruli-vitava-notte-ki-magat-a-del-koreai-jarvanykitores/

Vitézy Dávid szerint maga Lázár János rúgta ki a MÁV-HÉV vezért

Vitézy Dávid hamar reagált a MÁV-HÉV vezérigazgatójának kirúgására, aminek híre gyorsan bejárta a magyar sajtót.