Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,81 Ft
Euró
401,15 Ft
Font
479,04 Ft
Bitcoin
60,171 $

Japánban is megjelent a koronavírus második hulláma

A japán egészségügyi minisztérium nyilvántartása szerint csütörtökön 1190 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Japánban, amellyel elértek egy negatív mérföldkőhöz, ugyanis meghaladta a fertőzöttek összes száma a 60 000-t.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A japán egészségügyi minisztérium nyilvántartása szerint csütörtökön 1190 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Japánban, amellyel elértek egy negatív mérföldkőhöz, ugyanis meghaladta a fertőzöttek összes száma a 60 000-t.

Japánban egészen új erőre kapott a járvány ebben a hónapban, augusztus elseje óta legalább 23 600 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, vagyis több mint a harmadát az összes fertőzöttnek a pandémia kezdete óta. Mi sem mutatja jobban, hogy Japán új hullámmal, konkrétan a második hullámmal néz szembe. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a verőfényes napsütést a hétvégén

Shigeru Omi, a kormány COVID-19-cel kapcsolatos tanácsadó-testületének elnöke viszont annak ellenére, hogy továbbra is rengeteg az új fertőzött, a helyi kitöréseket egyre inkább sikerül irányításuk alá vonni. „A helyzet nemzeti szinten valószínűleg most jár a tetőpontjánál”, tette hozzá Omi.

A tanácsadó állításai viszont ellentétben állnak a japán Fertőző Betegségek Szervezetének elnöke, Kazuhiro Tateda szavaival, aki szintén elmondta, hogy Japán a koronavírus-járvány második hullámának kellős közepén, és ez nagy terhet ró az egészségügyi ellátórendszerre, melyet meglátása szerint minimalizálni kell, amennyire csak lehet.

„Egy harmadik és negyedik hullám is várható a jövőben”, fejtegette Tateda, amit már több szakértő is jósolt a korábbiakban. Számos helyen még most van kibontakozóban a második hullám – például Európa egyes részein – van ahol viszont még az első hullámon sincsenek túl, például az Egyesült Államokban és Brazíliában.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/eles-vitat-gerjesztett-nemetorszagban-a-koronavirus/

Vitézy Dávid szerint maga Lázár János rúgta ki a MÁV-HÉV vezért

Vitézy Dávid hamar reagált a MÁV-HÉV vezérigazgatójának kirúgására, aminek híre gyorsan bejárta a magyar sajtót.