Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,81 Ft
Euró
401,15 Ft
Font
479,04 Ft
Bitcoin
60,171 $

Koronavírus – március óta nem látott rekordot döntött a fertőzöttek száma Dél-Koreában

Megerősítette Dél-Korea egészségügyi miniszterhelyettese, hogy az elmúlt 24 óra során 315 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az országban, melyhez hasonló adat utoljára március 8-án fordult elő az országban.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Megerősítette Dél-Korea egészségügyi miniszterhelyettese, hogy az elmúlt 24 óra során 315 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak az országban, melyhez hasonló adat utoljára március 8-án fordult elő az országban.

Ahogyan a szakértők a tegnapi nap folyamán fogalmaztak, teljes erővel tért vissza a koronavírus-járvány Dél-Koreába, amely a világ előtt csak úgy volt ismert, mint az ország, amely az egyik legkiválóbban fékezte meg a betegséget, időben kezdték meg a széleskörű tesztelést és kontaktkutatást. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a verőfényes napsütést a hétvégén

Augusztus közepe azonban fordulópontot jelent az ország életében, ugyanis egy új járványkitörés következett be, méghozzá a Sarang-Jeil nevű radikális egyházközösséghez köthetően. Csütörtök estig 739 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az egyházközösséggel összefüggésben, mely az új kitörés középpontjában áll.

A tömeges fertőzés pedig elsősorban egy augusztus 15-én tartott politikai rendezvényhez köthető, melyet Szöulban tartottak. A Sarang-jeil egyébként már korábban is neves volt a dél-koreai közéletben, főként a Moon Jae-In elleni hangos kritika és aktivizmus miatt.

Az országban az elmúlt 8 nap során három számjegyű új fertőzöttet regisztráltak, merre már nagyon régen volt példa, és az elmúlt 24 óra során újabb rég látott negatív rekord állt fel: március 8 óta először regisztráltak 300 feletti fertőzöttet, szám szerint 315-t. A kormány elmondása szerint az előttünk álló időkben 15 ezer embert fognak letesztelni, akik részt vehettek a szöuli rendezvényen.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/a-vallasszabadsag-koruli-vitava-notte-ki-magat-a-del-koreai-jarvanykitores/

Vitézy Dávid szerint maga Lázár János rúgta ki a MÁV-HÉV vezért

Vitézy Dávid hamar reagált a MÁV-HÉV vezérigazgatójának kirúgására, aminek híre gyorsan bejárta a magyar sajtót.