Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,11 Ft
Euró
388,72 Ft
Font
453,82 Ft
Bitcoin
60,594 $

Közölte a Real Madriddal távozási szándékát Benzema

A Real Madrid csapatkapitánya, Karim Benzema sajtóhírek szerint értesítette a klub elnökét, Florentino Perezt, hogy a szerződése lejártával, június végén elhagyja a spanyol fővárost.

Manchester, 2023. május 17. Karim Benzema, a Real Madrid csapatkapitánya a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjének Manchester City-Real Madrid visszavágó mérkõzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2023. május 17-én. MTI/EPA/Adam Vaughan
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Előzmény:

 

Benzema 14 éves madridi pályafutásának vet véget, hogy új lehetőségek után nézzen a szaúd-arábiai bajnokság új nyertesénél, az Al-Ittihadnál. A 90min értesülései szerint a támadót több csapat is vitte volna, de ő a szaúdiakat választotta, így a következő szezonban az Al-Nassrban futballozó Cristiano Ronaldo ellen is pályára léphet majd.

A 35 éves Benzema új szerződése a lap szerint 2025-ig szól az Al-Ittihadnál, alapbére pedig évi százmillió euró lenne, bónuszok nélkül. A játékos korábban megállapodott a Reallal egy egyéves kontraktusról, de azt nem írta alá. Soron kívül Nem volt valós az érdi fiatal terrortámadással való fenyegetőzése, csak a nézettségért csinálta

Ezután döntött úgy, hogy miután öt Bajnokok Ligája, négy LaLiga, három Copa del Rey és 12 egyéb trófeát megnyert, inkább Európán kívül folytatja pályafutását, ezzel visszautasítva a madridiak ajánlatát.

Az is kiderült azóta, hogy a Real a Tottenham csatárát, Harry Kane-t nézte ki a Lyontól 2009-ben érkezett Benzema utódjának, akin kívül Luka Modric is Szaúd-Arábiában folytathatja, miután még nem írta alá szerződését, bár a csapatnál meg vannak győzve arról, hogy ez csak idő kérdése.