Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,53 Ft
Euró
390,80 Ft
Font
457,94 Ft
Bitcoin
63,849 $

Így rajtolt el Monacóban a sokat kritizált Sainz a Ferrarival (videó)

Carlos Sainz Jr. nagyon sok kritikát kap, sokan már elküldték volna Maranellóból, vagy le sem igazolták volna.

Fotó: Max Verstappen, a Red Bull holland címvédője (b) és Fernando Alonso, az Aston Martin spanyol versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Monacói Nagydíjának rajtja után a monacói utcai versenypályán 2023. május 28-án. MTI/AP/Luca Bruno
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Carlos Sainz Jr. egy igen tapasztalt pilóta, aki anno a Red Bull családjához tartozott. A nagy lehetőséget viszont nem kaphatta meg, szemben Max Verstappennel, aki azonnal letette a névjegyét.

Azóta kétszeres világbajnok lett, és erősen közelít a triplázás felé, míg Sainz noha a Ferrari versenyzője, sorra kapja a negatív kritikákat. Charles Leclerc-t jobb versenyzőnek tartják, aki rendkívül balszerencsés, és a Mercedeshez tarthat. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Érdekes lesz látni, hogyan alakul az átigazolási szezon, mert nehéz elképzelni, hogy a Ferrarinál a jelenlegi felállás marad. Nagyobb gond ennél, hogy az autó nem alkalmas arra, hogy címet nyerjenek vele, pedig komoly várakozások előzték meg a 2023-as F1-es idényt.

A Monacói Nagydíj sem alakult jól számukra, Sainz Jr. ráadásul autót is tört, majd a futamon majdnem lezúzta Esteban Ocon gépét, aki végül harmadik lett. Minden a francia arcára volt írva, míg a spanyol versenyző szomorkodhatott.

A rajtja nem sikerült rosszul, jól kapta el a pillanatot a kemény keveréken, aminek nyilván megvan a maga hátránya a tapadással. Ettől függetlenül a reakcióidő erős volt, és erre büszke lehet Sainz.