Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Olaszországi hajóbaleset: négy ember életét vesztette

A vasárnap késő este felborult, turistákat szállító hajó fedélzetén több ember tartózkodott, most négy ember holttestét emelték ki a vízből.

Fotó: EPA/VIGILI DEL FUOCO
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, vasárnap késő este viharossá vált az időjárás, melynek következtében egy turistákat szállító hajó felborult. Az olaszországi Maggiore-tónál történt hajóbaleset után közel 20 embernek sikerült megmenekülnie.

Az ANSA jelentése szerint négy ember holttestét találták meg a Maggiore-tónál, miután vasárnap késő este turistahajójuk felborult és elsüllyedt az erős széllel kísért hirtelen vihar nyomán. A lap úgy tudja, közel 20 ember túlélte a balesetet. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A jelentések szerint a hajón egy születésnapot ünnepeltek, a fedélzeten pedig egy külföldi turistacsoport és a legénység két tagja tartózkodott. A halálos kimenetelű baleset a Varese tartománybeli Sesto Calende térségében történt.

Olaszországban a közelmúltban sajnos több, a szélsőséges időjáráshoz köthető katasztrófa történt, köztük a heves esőzések nyomán kialakult halálos áradások, melyek során májusban 15 ember vesztette életét Emilia-Romagna régióban, míg a tavaly novemberi földcsuszamlás 12 ember életét követelte Ischia szigetén.

A közelmúltban történt halálos kimenetelű incidensek kapcsán tudósok figyelmeztettek, a szélsőséges időjárási jelenségek, mint a hőhullámok, a szuperviharok, az áradások és az aszályok gyakoribbá és intenzívebbé válnak az emberi üvegházhatású gázok kibocsátása által okozott éghajlatváltozás miatt.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.