Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Fontos feladatot kaptak a magyar Gripenek

Hivatalosan is megerősítésre került, hogy átmenetileg be fognak segíteni a szomszédban.

...svg content...Fotó: A Magyar Honvédség JAS 39 Gripen típusú vadászrepülőgépei gyakorló elfogást hajtanak végre Litvánia légterében 2022. szeptember 21-én. MTI/Ujvári Sándor
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Jutarnji című horvát lap értesülései szerint ideiglenesen Magyarország és Olaszország fogja védeni Horvátország légterét, s mindezt Mario Banozics horvát védelmi miniszter is megerősítette, hozzátéve, hogy rövid időszakról van szó.

Elmondása alapján azért van szükség erre, mert az ország pilótái és a kiszolgáló személyzet tagjai képzésen vesznek részt, 90 pilótát és szerelőt fognak felkészíteni a francia Rafale vadászgépek használatára és karbantartására – írta az Index. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Bár a tárcavezető nem árulta el, mikor vehetik át a magyar és olasz gépek az ellenőrzést a horvát égbolt felett, azt közölte, hogy az első Rafale-ok a jövő év első negyedévében érkeznek Horvátországba, míg az utolsó példányok 2025 első negyedévében.

A Hungary Today szerint a gépek nem állomásoznának Horvátországban, de szükség szerint repüléseket hajtanának végre a légterükben, vészhelyzet esetén pedig a horvát légtérbe is belépnének. Emellett tény, hogy jelenleg Magyarország feladata Szlovénia és Szlovákia légterének ellenőrzése is.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.