Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Megtalálták az Árvánál lezuhant magyar kisrepülőgép roncsait

Helikopterrel kutattak a gép után, melynek tegnap este veszett nyoma.

Fotó: illusztráció | unsplash
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint arról Igor Janckulík, az árvai mentőszolgálat alelnöke tájékoztatott, megtalálták annak a kisrepülőnek a roncsait, amely Árvánál tűnt el nyomtalanul még csütörtök este.

A repülőt a Novot melletti erdőben fedezték fel, mint kiderült, egy hivatásos magyar pilóta vezette, aki nem élte túl a szerencsétlenséget. A gép Nagytapolcsányban szállt fel, és Lengyelországba, Bialsko Bialába tartott. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Vészjelzést adott le a pilóta, hiába indultak azonnal a keresésére

A gép 18:45-kor tűnt el a radarról, Erdőtka település felett, a pilóta utoljára SOS jelzéssel üzent. Azonnal a repülő keresésére indult az árvai mentőszolgálat, az önkéntes tűzoltók, a rendőrök, valamint a hegyimentők.

A keresésbe lengyel egységek is bekapcsolódtak, és a belügyminisztérium helikopterével is pásztázták a gép feltételezett becsapódásának környékét.

Így is csak a mai napon találták meg a lezuhant kisrepülőt, melynek pilótáján már nem lehetett segíteni, a helyszínen életét vesztette a szerencsétlenségben – számolt be róla a Paraméter.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.